19 / 04 / 2024

izalasyon malzemeleri

izalasyon malzemeleri

Çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemeleri arasında "Şıngıl" da yer alıyor. Peki "Şıngıl nedir?" diyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Baharoğlu Yapı İnşaat Ve İzalasyon Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baharoğlu Yapı İnşaat Ve İzalasyon Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih Bahar tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ayvazlar Yapı Malzemeleri İnşaat Metal Nakliye ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayvazlar Yapı Malzemeleri İnşaat Metal Nakliye ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi, Metin Elikara tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 13 Mart'ta Kartal, Atalar Mahallesi'nde kuruldu.

Süleyman İnşaat Malzemeleri Elektrik Orman Ürünleri İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Süleyman İnşaat Malzemeleri Elektrik Orman Ürünleri İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Harun Yıldız tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 14 Mart'ta kuruldu.

Seferoğlu İnşaat Malzemeleri Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seferoğlu İnşaat Malzemeleri Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammet Bağrıyanık tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 14 Mart'ta Ümraniye, Yukarı Dudullu Mahallesi, Mazlum Sokak'ta kuruldu.

Pikok Elektrik İnşaat Malzemeleri İthalat ve İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Pikok Elektrik İnşaat Malzemeleri İthalat ve İhracat Anonim Şirketi, K. A. Aldelgelil El Gallal tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 11 Mart'ta Ataşehir, Kayışdağı Mahallesi'nde kuruldu.

Çınartaş Mühendislik İnşaat ve Yapı Taahhüt İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çınartaş Mühendislik İnşaat ve Yapı Taahhüt İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi, Okan Sarıtaş tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 7 Mart'ta kuruldu.

Ufuk Yapı ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece 1 Şubesi açıldı!

Ufuk Yapı ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece 1 Şubesi, Faruk Cankurt tarafından 2 milyon 250 bin TL'lik sermaye bedeli ile 7 Mart'ta kuruldu.

Optimal Kapı ve Yapı Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Optimal Kapı ve Yapı Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Gulmammad Gasimov tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 6 Mart'ta Ümraniye, Mehmet Akif Mahallesi'nde kuruldu.

Çampagrup İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çampagrup İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Armağan Otlak, Gürkan Otlak tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 3 Mart'ta Esenyurt, Kıraç'ta kuruldu.

M3 Yapı ve Ambalaj Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M3 Yapı ve Ambalaj Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Emin Eriş tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Şubat'ta Erbay İş Hanı'nda kuruldu.

Buğra Dekorasyon Mahrukat İnşaat Malzemeleri İnşaat Taahhüt Nakliye Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Buğra Dekorasyon Mahrukat İnşaat Malzemeleri İnşaat Taahhüt Nakliye Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Karaarslan tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 26 Şubat'ta kuruldu.

Ulucanlar İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Esenyurt Şubesi açıldı!

Ulucanlar İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Esenyurt Şubesi, Göksel Kalender tarafından 8 milyon TL'lik sermaye ile 24 Şubat'ta Esenyurt, Akçaburgaz Mahallesi, Akçaburgaz Caddesi'nde kuruldu.

Ay Mimari Tasarım Yapı ve İnşaat Malzemeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Ay Mimari Tasarım Yapı ve İnşaat Malzemeleri Anonim Şirketi, Yasin Şuşoğlu tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 21 Şubat'ta Zeytinburnu, Gökalp Mahallesi, 48. Sokak'ta kuruldu.

izalasyon malzemeleri Haberi

izalasyon malzemeleri

Şıngıl nedir?

Günümüzde en çok tercih edilen çatı kaplama malzemeleri arasında yer alan şıngıl (shingle), eğimli çatılarda çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemesine deniyor.


Şıngıl çatı nedir?

Şıngıl çatının yapımı için; İlk olarak çatı konstrüksiyonu hazırlanıyor. Hazırlanan çatı konstrüksiyonu üzerine alt yapı hazırlığı olarak OSB levha ile kaplanıyor. 


OSB levha üzerine su yalıtımı sağlamak amacıyla membran, şalomu ile eritilerek kaplama yapılıyor. Hazırlanan membran üzerine şıngıl çatı örtüsü uygulanıyor.


Uygulama esnasında çatının eğimine göre galvenizli şıngıl çivisi kullanılıyor. Eğimin yüzde 30'nun altında olması durumunda çivi yerine yapıştırma sistemi tercih edilebiliyor.


Şıngıl nasıl döşenir?

Esnek bir çatı kaplama malzemesi olan şıngılın bir paketinde yaklaşık 3 metrekareyi kaplayacak malzeme bulunuyor. Şıngıl kaplanacak çatıya önce metal veya ahşaptan sağlam bir iskelet oluşturuluyor. 


Bu iskelet çatıda herhangi bir tamir yapılma olasılığına...