20 / 04 / 2024

İzmir Konak kentsel dönüşüm son durum

İzmir Konak kentsel dönüşüm son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentin 7 farklı bölgesinde sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmalarında Karabağlar'm ardından sıra Konak'a geldi.

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Abdül Batur'dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2022 senesinin ilk meclis toplantısında Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti.

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için yargı kararları bekleniyor!

İzmir Konak'ı dönüştürmek için yoğun mesai harcayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. 

Abdül Batur’dan kentsel dönüşüm çağrısı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nun ekim ayı olağan meclis toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Zorlu Konak projesi onaylandı!

Zorlu Holding tarafından İzmir Konak'ta inşa edilmek istenen ve tepkiler üzerine geri çekilen gökdelen projesi tekrar gündemde. Gökdelen için onay kararı askıya çıkarıldı.

İzmir Konak'ta 10.7 milyon TL'ye icradan satılık 4 gayrimenkul!

İzmir 18. İcra Dairesi İzmir Konak'ta yer alan 4 adet gayrimenkulü 10 milyon 660 bin 328 TL bedelle satışa çıkardı.

Necip Nasır'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan AK Parti Milletvekili Necip Nasır, kentsel dönüşüm için herhangi bir kredi alınmadığını dile getirdi.

Abdül Batur'dan kentsel dönüşüm sözü!

İzmir Konak'ta hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projelerine büyük önem veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur kentsel dönüşüm için çalışmaların başladığını açıkladı.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

İzmir Konak’a kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Hatay bölgesinde yer alan riskli yapıların dönüşümüne ilişkin kararı bir sonraki aya bırakmadı ve belediye meclisini olağanüstü topladı.

İzmir Konak kentsel dönüşüm son durum Haberi

İzmir Konak kentsel dönüşüm son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentin 7 farklı bölgesinde sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmalarında Karabağlar'm ardından sıra Konak'a geldi. Ballıkuyu'da toplam 48 hektarlık alanı kapsayan dönüşüm bölgesinde gerekli hazırlıkları tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, uzlaşma aşaması için düğmeye bastı. Uzundere'de kentsel dönüşümün temelini atan ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi rotayı Ballıkuyu'ya çevirdi. Konak ilçesinin Ballıkuyu semtinde 480 bin metrekarelik bölgede çalışmalara önceki yıllarda start veren İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için gerekli hazırlıklarını tamamladı. İnşaat süreci için kollan sıvayan Büyükşehir Belediyesi, alanda süren mevcut durum tespitlerinin ardından hak sahipleri ile uzlaşma masasına oturmaya...