20 / 04 / 2024

İzmir Limanı ihale

İzmir Limanı ihale

543 milyon dolarlık ihale bedeliyle Derince Limanı’nın işletmesini alan Safi Holding, 350 milyon dolarlık yatırıma başlıyor. Limancılıkta küresel oyuncu olmayı hedefleyen Safi, yurtiçinde ve yurtdışında yeni yatırımlar planlanıyor.

TOKİ'den İzmir'e 759 konutluk yeni proje müjdesi! Tarih belli oldu!

250 bin yeni konut müjdesi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir projesinin ihale tarihini açıkladı.

Yenifoça Yat Limanı ihalesi 18 Ocak'a ertelendi!

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi'nin ihalesi 18 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bayraklı 1923'te hemen teslim ofisler!

İzmir Bayraklı’da hayata geçirilen Bayraklı 1923 projesinde ofisler hemen teslim ediliyor. Proje  Adnan Menderes Havalimanına araçla 20 dakika,  İzmir limanına 10 dakika, Halkapınar Aktarma İstasyonuna 10 dakika uzaklıkta bulunuyor. 

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

Denizli-İzmir Limanı demiryolu projesi meclis gündeminde!

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

İzmir Limanı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İzmir Limanı için planlanan yatırımları ve Liman'ın Varlık Fonu'na devrini sordu..

İzmir Limanı Varlık Fonu’na devredildi!

İzmir Limanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kiralama, devretme veya satma yetkisiyle Varlık Fonu’na devredildi.

Filyos Liman projesi 537 milyon TL'ye ihale edildi!

Filyos Liman Projesi ihalesi sonuçlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihaleyi kazanan firmalara yer teslimi yapılacak. 537 milyon liralık ihale ile yıllardır bekleyen Filyos’ta ilk adımı atılmış oldu.

Kordon'da gayrimenkul fiyatları neden arttı?

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB), Alsancak Kordon bölgesini mercek altına aldı. TDUB'un araştırması, İzmir Limanı'nın taşınma projesiyle bölgedeki gayrimenkul fiyatlarının tavan yaptığını gösteriyor.

İzmir Limanı ihale Haberi

İzmir Limanı ihale


Katı yakıt, gayrimenkul, denizcilik sektörlerindeki faaliyetlerinden sonra Derince ile limancılığa da adım atan Safi Holding, uzun vadede bu alanda küresel bir oyuncu olmayı hedefl iyor. Safiport Derince'de 350 milyon milyon dolarlık yatırımın startını veren Safi Holding, bir yandan da yurtiçinde ve yurtdışında limancılıkta yeni yatırım fırsatlarını araştırıyor. 


Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi , İzmir Limanı ihalesine de girmeye hazırlandıklarını açıkladı. Limancılıkta küresel bir oyuncu olmayı hedeflediklerini anlatan Hakan Safi, "Başka limanlara da talip olacağız. 2016 yılında yapılacak İzmir Limanı ihalesine de girmeyi planlıyoruz. Küresel oyuncu olmak adına hem yurtiçinde hem yurtdışında da yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz. Şartlar oluşursa alırız" diye...