19 / 04 / 2024

İzmir Metro tren eğitimi

İzmir Metro tren eğitimi

İzmir Metro A.Ş., İŞKUR ortaklığında Türkiye'de ilk kez tren sürücülüğü eğitimi vermeye başladı. 6 aylık kursta teorik ve pratik eğitimi başarıyla tamamlayanlar, bröve alarak raylı sistem hattında tren kullanabilecek.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı tren projesinin 2026 senesinde tamamlanacağını duyurdu. İşte Uraloğlu'nun açıklaması ve haberin detayları...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar ve o tarih...

Otobüs bileti fiyatları yüzde 189 zamlandı! Metro, Pamukkale, Kamil Koç 13 Haziran 2022 fiyat listesi...

Tatil döneminin yaklaşması ve akaryakıtta son bulmayan zamlar otobüs bileti fiyatlarında sebebiyet verdi! Yüksek Hızlı Tren'e gelen zam şokunun peşinden pek çok kişi otobüs bileti fiyatlarını araştırmaya başladı! Otobüs bileti fiyatları uçtu! Peki, Otobüs bileti fiyatları ne kadar? Metro, Pamukkale,

İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için 2.3 milyar dolarlık kredi!

İngiltere tarafından Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'na kredi desteği müjdesi verildi ve 2.3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu. 

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

Türkiye hızlı tren yatırımlarında gaza bastı!

Türkiye'yi hızlı tren ağıyla örme hedefi çerçevesinde, Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda yüzde 47 ilerleme kaydedilirken bazı projelerde etap etap sona geliniyor.

Üçyol–Buca Metro Hattı 4 yıl sonra tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla hayata geçireceği Üçyol-Buca Metrosu için ikinci kredi sözleşmesine, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı imza töreninde metro hattına ilişkin detayları paylaştı.

İzmir Metro tren eğitimi Haberi

İzmir Metro tren eğitimi

İzmir Metro A.Ş., Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bölge Müdürlüğü ile tren sürücülüğü eğitimi programını uygulamaya başladı. Türkiye'de ilk kez uygulanan proje kapsamında 28 kişiye eğitim veriliyor. Kursa katılanlar, trenin mekanik aksamından kullanımına kadar her türlü bilgiyi öğrenirken, eğitimi başarıyla tamamlayanların ihtiyaca göre sürücü olarak istihdam edilebileceği bildirildi.

6 ay süreyle eğitim görecek olan adaylara tren sürücülüğü ile ilgili tüm teorik bilgiler verilecek. Adaylar kurs kapsamında, toplam 2 bin kilometre tren sürüşü yaparak pratik eğitim de alacaklar. Eğitim kapsamında tren sürüşleri öncelikle gece yolcusuz vagonlarda, bu aşamadan sonra da yolculu vagonlarda “uzman sürücü gözetiminde” uygulanacak.

Adaylar eğitimlerinin ardından yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak 3 ayrı sınavdan geçecek. İzmir Metro A.Ş. Trafik Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyetin yapacağı sınavlardan 70 puan ve üzeri alan...