29 / 03 / 2024

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.



Adalet ve Kalkınma Partisi  İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, gündemle ilgili bazı açıklamalara değindi. Ege'de Sonsöz Gazetesi'nde yer alan habere göre, TBMM tatile girdiğini ve girmesiyle birlikte alan araştırmalarına devam ettiğini fakat Cumhuriyet Halk Partili olan hiç kimseyi alanda görmediğini söyleyen Mahmut Atilla Kaya, "Hiç denk gelmedik. CHP’li arkadaşlar hiç ortada yoktu. Acaba dolaşıyorlar mıdır, diye sosyal medya hesaplarına baktım ve tık yok. Hep ifade ettik, İzmir'de sokağa çıkmazlar, diye. Yerel yönetimler, CHP'li Milletvekillerine yüz bırakmadı" ifadelerini kullandı.

Mahmut Atilla Kaya dan İzmir deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

İzmir ilinin genel sorunlarıyla birlikte trafiğin hala birinci sırada yer aldığını söyleyen İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya açıklamalarını detaylandırarak, "Bizim
İzmir'deki bir numaralı gündemimiz trafik. Anket yapılsa, ilk sırayı ulaşım alır. Hala İzmir
Büyükşehir Belediyesi bir master planı hazırlayıp 2030'da, 2050'de ne olacak, diye bunlara baktığı yok. Yeni büyük alternatif yol çalışması maalesef yok. Ne yapıyorlar? Dünyanın en yavaş metro yapan belediyesidir İzmir Büyükşehir Belediyesi. Bizim yaptığımız İZBAN hattı olmasa,
raylı sistem ulaşımı zaten çökme noktası olacaktı. Hayali ve ne zaman biteceği belli olmayan bir Bunca metrosu var. Bunun Sayın Soyer'in görev süreci sonuna yetişemeyeceği belli. Dünyanın en yavaş metrosunu yapan belediyedir İzmir Büyükşehir Belediyesi. Çünkü işi ehline vermiyorlar. 500 milyon lira daha yüksek veren firmaya ihale edildi. Biz sözleşmeyi ortaya koyduk. Tüm yetki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde. Tamamen keyfi bir karar. Maddeler çok açık. Krediyi verecek firma, ihaleyi kime vereceğine karışmam, diyor" değerlendirmesinde bulundu.

ULAŞIM YATIRIMLARI İÇİN YAPILAN HARCAMALARDA 5 KAT FARK OLDUĞU BELİRLENDİ

Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kişilerin yaptıkları değerlendirme karşısında İzmir ilinin raylı sistemi olmadığı gerekçesine  'İZBAN' ile cevap vererek, "Raylı sistemler bir yeraltından geçenler vardır, bir de yer üstünden geçenler vardır. Söylenen çarpıtma. Vatandaşın ulaşım imkanı kaliteli sağlanabiliyor mu, buna bakmak lazım. Kimi yerde yüzeyden, kimi zaman yeraltından yaparsınız. Biz hızlı raylı sistem olarak 136 kilometrelik İZBAN'ı yaptık. Türkiye'nin hiçbir yerinde AK Parti döneminde kesintisiz yapılmış 136 kilometrelik hat yoktur. Buradaki hadise bu. Soyer'in yaptığı çarpıtma. Bugün İZBAN olmasa, AK Parti hükümeti 136 kilometrelik hattı yapmasa, İzmir ne olurdu? İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ne dedi? Durakları yap bari, dedik, onları da yapamadılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD'ye inanılmaz bir borcu var. O zamanki yatırımla karşılaştırdığınızda İzmir Büyükşehir
Belediyesi'nden hiç para çıkmamış durumda. Geldiğimiz noktada ulaşım altyapısı olarak, raylı sistem, karayolu ve havayolu konusunda en büyük yatırımı almış il, Türkiye'de İzmir'dir. Şehir içinde ulaşımda görevimiz olmamasına rağmen bizim yaptıklarımı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ulaşım yatırımları arasında 5 kat fark var. 25 yıldır İzmir'i yönetiyorlar." diye konuştu.

Mahmut Atilla Kaya dan İzmir deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

HÜKÜMET KAYNAĞIN MERKEZİ OLARAK BELİRTİLİYOR

Otogar metrosu için yapılan değerlendirmelere ve yorumlara karşı cevap veren Kaya, "Önceliklere göre" dedi ve sözlerine devam etti: 

"Bizde öncelikler var, ona göre yatırım yapıyoruz” diyerek, cümlesine ekledi: “Bir plan doğrultusunda gidiyoruz. İZBAN'a önem veriyoruz. Önceliğimiz İZBAN’ı Bergama'ya bağlamak. Sonra da İzmir-Ankara hızlı tren hattını açmak. Önceliğimiz bunlar oldu. Sana kaynağı gönderen zaten merkezi hükümet. 1 TL kendi kaynağını üretmiyorsun. Tüm şirketlerini batırdın. Birazcık sen de yatırım yap. Altyapı, trafik yatırımı yap… başka yerlere İzmir'in kaynakları ayrılıyor.  Ankara  - İzmir YHT geleceğe yönelik bir adım.”

İstanbullulara müjde! Dudullu-Bostancı Metrosu yıl sonunda açılıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'tan metro tepkisi!

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!


Geri Dön