18 / 04 / 2024

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Çanakkale Boğazı'nın yakut gerdanlık gibi taşıyacağı 1915 Çanakkale Köprümüz, milli bağımsızlık bayrağını taşıyan, dünyayla rekabet eden yeni Türkiye'nin en güzel, en doğru eserlerinden biri olacak." şeklinde konuştu.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu sene 1915 Çanakkale Köprüsü, Rize-Artvin Havalimanı ve Zigana Tüneli gibi mega projelerin hizmete açılacağını söyleyerek, "2022 şahlanacağımız bir yıl olacak. Bu yıla da imzamızı 'eserlerimizle' atacağız." diye konuştu.

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!

Bakan Adil Karaismailoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, asrın projeleri arasında bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalarda sona yaklaşıldığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada 1915 Çanakkale Köprüsü ve 101 kilometre uzunluğundaki Malkara-Çanakkale Otoyolu yapımının başarıyla süren dev projeler arasında yer aldığını kaydeden Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada tamamlandığında "dünyada 2 bin metre orta açıklığın üzerinde ikiz tabliye olarak dizayn ve inşa edilen ilk köprü" olarak tarihe geçeceğini belirtti.

Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Seyit Onbaşı mermi figürleriyle 330 metreye ulaşan kule yüksekliğiyle 'dünyanın en yüksek kulelerine sahip asma köprüsü' olacak. Çanakkale Boğazı'nın yakut gerdanlık gibi taşıyacağı köprümüz, milli bağımsızlık bayrağını taşıyan, dünyayla rekabet eden yeni Türkiye'nin en güzel, en doğru eserlerinden biri olacak." dedi.


Geri Dön