24 / 04 / 2024

izmir tahliye edilen binalar

izmir tahliye edilen binalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugün itibarıyla 50 binada tahliye çalışmalarını tamamladık ve yıkım süreçlerini de Rıza Bey Apartmanı etrafındaki ağır hasarlı binalarımızın bulunduğu bölgede başlatmış olacağız." diye konuştu.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında hem kira artışına hem de tahliyelere ilişkin anlaşmazlıklar her geçen gün artarken pek çok kişi de kira tespit ve tahliye davasının aynı anda açılıp açılamayacağını merak ediyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtı....

İhtiyaç nedeniyle tahliye edilen evi sonradan kiraya veren ev sahibi 3 yıllık tazminat ödemeli!

Barınma krizi gündemden düşmüyor. Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından 2-3 ev alanlara vergi düzenlemesi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Tarık Çakmak'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

İzmir'de 6 kişinin öldüğü otel inşaatındaki vinç kasasında son dakika gelişmesi! Tutuklu sanıklar tahliye edildi!

İzmir'de, otel inşaatında kule vincin devrilip 6 işçinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı olayda, 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında mağdur ailelerden 5'inin daha şikayetini geri çektmesi üzerine, Tutuklu sanıklar, kontrol şartıyla tahliye edildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

Türkiye'de eylül ayı konut rakamları açıklandı. Verilere göre eylülde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 seviyesinde düşüş yaşayarak 102 bin 656 oldu. Konut satışları gerilerken, en çok tercih edilen il ve ilçelerin isimleri belli oldu.

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedelerin, konutları tahliye etmelerinin istenmesi tepkilere sebep oldu.

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi? İlçe ilçe tahliye edilen okulların tam listesi! Hemen bakın!

İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte İlçe ilçe tahliye edilen okulların tam listesi... Hemen bakın...

Şehir değiştiren depremzedeler için önemli açıklama!

AFAD başkanı deprem bölgesinden tahliye edilen ya da kendi imkanıyla şehir değiştiren depremzedelerle ilgili iki önemli konuya açıklık getirdi.

TOKİ, 2 bin 215 kişinin sözleşmesini feshetti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum borcunu ödeyemediği için tahliye edilen, fesih/iade, ölüm/redd-i miras vb. nedenlerden dolayı sözleşmesi feshedilen kişi sayısını açıkladı. Buna göre TOKİ, toplam konut hakkı kazanan 2 bin 215 kişinin sözleşmelerini feshetti.

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin finansmanı için İngiltere'den alındığı iddia edilen krediye ilişkin soru önergesi verdi. İşte Atila Sertel'in o soruları...

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 dairedeki vatandaşlar için hak sahibi çalışması yapıp alandan uzaklaştırmadan yeni afet konutları inşa edeceklerini bildirdi.

İzmir'de istinat duvarı çöken iki apartman tahliye edildi!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde istinat duvarının çökmesi sonucu eğilen 2 apartmanda 88 daire tahliye edildi. 

izmir tahliye edilen binalar Haberi

izmir tahliye edilen binalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugün itibarıyla 50 binada tahliye çalışmalarını tamamladık ve yıkım süreçlerini de Rıza Bey Apartmanı etrafındaki ağır hasarlı binalarımızın bulunduğu bölgede başlatmış olacağız." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, " (İzmir'deki deprem) Hasar tespit çalışmalarımız bugün itibarıyla 90 bin 813 binada yapılmış ve 484 bin bağımsız bölüme ulaşmıştır. Bu kapsamda acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 384, bağımsız bölüm sayımız da 4 bin 489'a ulaşmıştır." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "(İzmir'deki deprem) Vatandaşlarımızın kira, taşınma, eşya yardımı ve barınma ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınmaktadır. Yaklaşık 3 bin 900 başvuru alınmış ve ihtiyaçlar hızlı bir şekilde karşılanmıştır." değerlendirmesini yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "(İzmir'deki deprem) Mobilya üreticilerimiz, eşyasını...