24 / 04 / 2024

izmir turizminde son durum

izmir turizminde son durum

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında indirim veya zam var mı? Son dakika İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları!

Binlerce sürücü akaryakıt fiyatları kapsamında yaşanan son dakika gelişmelerini, yeni zam ya da indirim olup olmadığını merak ediyor. İşte BP, Petrol Ofisi, Opet, Shell, Total akaryakıt fiyatları 10 Mart 2024...

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

TOKİ İzmir Merkez İlk Evim Projesi'nde son durum ne? TOKİ'den açıklama geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Merkez İlk Evim Projesi'ndeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte dev projede son durum....

Mistral İzmir'de yüzde 50 peşin 24 aya varan vade ile son fırsatlar! 

Mistral İzmir’de yaşama hazır daireler yüzde 50 peşin, 24, ve yüzde 35 peşin, 12 aya varan vade farksız taksitlendirme ve peşin ödemede yüzde 10 indirim avantajıyla son fırsat dairelerin satışları devam ediyor. 

İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem! Ege Denizi sallandı! SON DAKİKA!

İzmir'de sabah saat 08:19'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD verileri açıkladı. İşte son dakika haberi...

SON DAKİKA! İzmir'de deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, İzmir Menderes'te 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte AFAD'ın yayımladığı 29 Ekim 2023 son depremler listesi...

Son dakika! İzmir’de 4 şiddetinde deprem!

Türkiye’nin dört bir yanında küçük ve büyük şiddetteki depremlerin sayısında artış yaşanıyor. Son olarak, İzmir’in Buca ilçesinde yine 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

SON DAKİKA İzmir’de 4,2 büyüklüğünde korkutan deprem!

AFAD tarafından son dakika aktarılan bilgiye göre İzmir'de deprem meydana geldi. Deprem, İzmir’in Bayındır ilçesinde saat 15.55’te 4,2 büyüklüğünde oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüksek maaşla çalışacak personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi açıklandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam etmek üzere 4 adet müfettiş yardımcısı alacağını açıkladı. Başvuru koşulları ve sınav yeri belli olurken, son başvuru tarihinin ise 3 Kasım olduğu duyuruldu.

Son Dakika! Üst üste korkutan depremler: Önce İzmir Buca sonra Muğla Datça

Son dakika deprem haberleri. Ege kıyıları sallanmaya devam ediyor. AFAD, birkaç saat arayla iki deprem haberi verdi. İşte detaylar...

Son Dakika! İzmir'de deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi, İzmir'in Buca ilçesinde bir deprem olduğunu duyurdu. 

Son Dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: İzmir'de korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi İzmir'in Çeşme açıklarında deprem olduğunu duyurdu. İşte detaylar...

SON DAKİKA! İzmir Körfezi’nde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan son dakika bilgilerine göre, İzmir Körfezi’nde deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde yaşanan deprem, saat 1.25’te, yerin 7.03 km derinliğinde ve 3,3 şiddetinde yaşandı.

izmir turizminde son durum Haberi

izmir turizminde son durum

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, bu yılın ilk 9 ayında kenti 999 bin 499 turist ziyaret etti. Bu sayı geçen yılın aynı dönemindeki 1 milyon 94 bin 710 turist sayısına göre yüzde 8,6 geriledi. 


Kente deniz yoluyla gelen turist sayısında önemli miktarda düşüş yaşandı. 2015'in 9 ayında bu şekilde İzmir'e gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 33 azalarak, 312 bin 442'den 213 bin 67'ye indi. Söz konusu dönemlerde hava yoluyla gelen turist sayısı da yüzde 0,5 arttı. 


İzmir'e son yıllarda olduğu gibi yine en çok Alman turistler geldi. Almanlar İzmir'e gelen turistlerin yüzde 27'sini oluşturdu. 9 ayda İzmir'i yaklaşık 270 bin Alman turist ziyaret etti. Almanları, 81 bin ziyaretçiyle Fransızlar, 80 binle İngilizler,...