26 / 04 / 2024

İzmir Üçyol kat artışı

İzmir Üçyol kat artışı

İzmir'de konut yoğunluğu fazla olan bölgelerden Hatay Üçyol ve İnönü Caddesi'nde 8 ya da 10 kat imar olduğu için kentsel dönüşüm projeleri ilerlemiyor. Bölge sakinleri kat artışı istiyor.

Citroen'dan yeni indirim kampanyası! Citroen C3 Aircross Ocak ayı fırsatlarını açıkladı...

Otomobil almak isteyenler, markanın yaptığı indirimler ile Citroen C3 Aircross sahibi olabilirler. Otomobil, hem daha az yakıyor hem de daha uzun yol kat ediyor. Ocak ayı bitmeden bu fırsatı kaçırmayın. Ocak ayı Citroen C3 Aircross fiyat listesi.

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'un gayrimenkul projelerinde önemli bir yol kat edildi! 

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün gayrimenkul projeleri ve Türk futbolu ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki kulübün gayrimenkul projelerinde son durum ne? İşte Doğan'ın o açıklamaları...

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava estirdi!

Faizleri sabit bırakan Fed, finansal koşullardaki sıkılaşmaya ve tahvil getirilerindeki yükselişin faiz artırma ihtiyacını azalttığına dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini söylemesinin ardından borsa ve tahviller yükseldi. 

Bunu yaparsanız servet değerinde paranız olur! Devlet tam 12,5 milyon veriyor hem de nakit

Türkiye'nin sorunları arasında yer alanlardan belki de en önemlisi vergi kayıp ve kaçağı, Bu problemin, hem ekonomik istikrar hem de gelir dağılımı açısından büyük  bir tehdit oluşturuyor. Fakat, son senelerde atılan adımlarla vergi kaybı ve kaçağına karşı mücadelede önemli yol kat edildiği ifade ed

Yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? İşte yanıtı...

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

Kurumların emlak vergisi alacakları, zam ve faizleri yapılandırılıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırma kapsamına alınıyor" dedi.

İzmir 250 metrelik Zorlu Konak'ı tartışıyor!

Egenin incisi İzmir, 60 kat olarak tasarlanan  ve 250 metre yüksekliğe ulaşacağı iddia edilen gökdeleni tartışıyor. 

Gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'a babalık davası!

ABD'nin Chicago kentinde doğup büyüyen Henry Kevin Jackson  ve Candice Jackson kardeşler, yaklaşık 9 bin kilometre yol kat ederek geldikleri İzmir'de, babaları olduğunu iddia ettikleri işadamı Kasım Pırlant'a babalık davası açmaya hazırlanıyorlar. 

Kat karşılığı inşaat yaptıracaklar için adım adım yol haritası!

Son dönemde popüler olan kentsel dönüşüm ile birlikte konutzederin yerini dönüşümzedeler aldı. Kentsel dönüşümde özellikle kat karşılığı inşaat modeli öne çıkıyor. Fakat bu modelde dikkat edilmesi gereken bir çok nokta var. İşte Kat karşılığı inşaat yaptıracaklar için adım adım yol haritası...

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri!

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri esasları Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor..

İzmir Güzelbahçe'lere yeni hastane müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de katıldığı kentsel dönüşüm temel atma töreninde Güzelbahçe ilçesine hastane yapılacağını söylemesi heyecan yarattı.

İzmir Üçyol kat artışı Haberi

İzmir Üçyol kat artışı

İzmir'de konut yoğunluğunun en fazla olduğu bölgeler arasına yer alan Hatay Üçyol ve İnönü Caddesi bölgesinde 10 kat sınırlaması olduğu için bölgede kentsel dönüşüm projelerinin kaplumbağa hızıyla ilerlediği iddia edildi. 


Gayrimenkul Danışmanı Metin Uysal, "Bölgenin yapı stoğu çok eski. Burada müteahhitler kentsel dönüşüm çalışması yapmak istiyor ancak yerine göre 8 ya da 10 kat imar olduğu için ne ev sahibinin ne de müteahhidin işine geliyor. Belediye yetkililerimizden bölgenin kat imarını arttırmalarını bekliyoruz. Böylece yapı yoğunluğu azalacak hem de sosyal donatı alanlarıyla birlikte bölge yasanın amacına uygun bir şekilde dönüşecek" dedi.


Sorunlu bölge


Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Konak ve Karabağlar Belediyesi'nin acil bir durum tespiti yapmasını isteyen çevre sakinleri ise kat izninin arttırılması gerektiğini, böylece ada ve parsel bazında kentsel dönüşümün bölgede...