25 / 04 / 2024

izmir YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

izmir YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşturacaklarını söyledi.

İzmir'e son 12 yılda 24 milyar liralık yatırım yapıldı!

İzmir'e ulaştırma, haberleşme, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, çevre, Toki, tarım ve hayvancılık, spor, turizm, vakıflar, teknoloji, köydes, spor, üniversite ve bir çok alanda 24 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinde son durum ne?

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin temeli 2013'te atılmıştı. Peki Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

Ankara-İzmir Yüksek Standartlı Demiryolu projesi TBMM'de!

Ankara-İzmir Yüksek Standartlı Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin akıbeti mecliste!

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin akıbeti ve maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinin akıbeti TBMM'de!

Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinin akıbeti ve maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren’in son ihalesi yapıldı! 

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında  Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Yapımı Projesi'nin son ihalesinin detayları hakkında bilgi verdi.

Konuttan en yüksek getiriyle 5 yılın lideri İzmir oldu!

Türkiye’de ev fiyatları son beş yılda ortalama yüzde 57 oranında yükselişe geçti. İstanbul, yüzde 50 ile ortalamanın altında kalırken, Ankara’daki yükseliş yüzde 51 oldu. 3 büyüklerde en yüksek getiriyi yüzde 88 ile İzmir sağladı...

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı iki yılda tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-İzmir yüksek hızlı demiryolu hattının iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşuyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşturacaklarını söyledi.

Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinde çalışmalar sürüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmaları hızla devam eden İzmir - Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Banaz - Eşme Hattı şantiye sahasını ziyaret etti..

izmir YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ Haberi

izmir YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

Adnan Menderes Havalimanı ilave apron ve taksi yolu genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan daha sonra İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, buradaki konuşmasında da İzmir'de son 15 yılda 405 kilometrenin üzerinde bölünmüş yol inşa ettiklerini dile getiren Arslan, "15 yılda İzmir'de 14 milyarın üzerinde harcama yapmış durumdayız. Bakanlık olarak Konak Tüneli'ni yaptık. 40 milyona yakın araç geçmiş durumda. İzmir Çevre Yolu da İzmirlilerin hayatını kolaylaştırması, trafiği kolaylaştırma açısından önemliydi. Günde 100 binin üzerinde araç kullanıyor. Yeni bir çevre yolu yapabilir miyiz? bunu konuşur hale geldik. Sadece Karayolları Genel Müdürlüğünün İzmir'de devam eden 26 projesi var." diye konuştu.

Bakan Ahmet Arslan, İzmir ve çevresindeki otoyol projelerinin hızla devam ettiğini, sanayinin...