20 / 04 / 2024

Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşuyor!

Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşuyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşturacaklarını söyledi.



 

Adnan Menderes Havalimanı ilave apron ve taksi yolu genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan daha sonra  İzmir  Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, buradaki konuşmasında da İzmir'de son 15 yılda 405 kilometrenin üzerinde bölünmüş yol inşa ettiklerini dile getiren Arslan, "15 yılda İzmir'de 14 milyarın üzerinde harcama yapmış durumdayız. Bakanlık olarak Konak Tüneli'ni yaptık. 40 milyona yakın araç geçmiş durumda. İzmir Çevre Yolu da İzmirlilerin hayatını kolaylaştırması, trafiği kolaylaştırma açısından önemliydi. Günde 100 binin üzerinde araç kullanıyor. Yeni bir çevre yolu yapabilir miyiz? bunu konuşur hale geldik. Sadece Karayolları Genel Müdürlüğünün İzmir'de devam eden 26 projesi var." diye konuştu.

Bakan Ahmet Arslan, İzmir ve çevresindeki otoyol projelerinin hızla devam ettiğini, sanayinin ve turizmin önemli şehri İzmir'e hizmete devam edeceklerini söyledi

İzmir Körfez Geçişi Projesi'yle de ilgili de konuşan Ahmet Arslan, "Her iki yaka arasındaki trafiği ring haline getirmemiz gerekiyor. Sayın Başbakanımızın başlattığı Körfez Geçişi'nin dünyada örneği var. Çok güzel bir proje olacak. İzmir'in görünümüne değer katacak. ÇED süreçlerini bitirdik, kısa sürede imar sürecini de bitireceğiz. İzmir'de yerel paydaşlarımızın da gerekli çalışmaları yapmasıyla birlikte bu sene içinde yap-işlet-devret modeliyle ihale etmek istiyoruz. Ülkenin prestij projelerinden biri olacak." dedi.

- "Çözümün paydaşı olun"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'deki demiryolu hizmetlerine ilişkin bilgi verirken de  Ankara  ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşturacaklarını belirtti. Bakan Ahmet Arslan, geçmişte IMF'e el pençe pan duran Türkiye'nin bugün sadece bu proje bedeli için 8 milyar lira öngördüğüne dikkati çekti.

 


Geri Dön