25 / 04 / 2024

japonların akıllı ev cihazları tasarımı

japonların akıllı ev cihazları tasarımı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Japon işadamları ve bürokratlara Türkiye'ye yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Acarer, akıllı cihazlar çoğaldıkça, akıllı evlere ihtiyacın da arttığını dile getirdi....

ŞOK Marketten dev kampanya: Cumartesi günü akıllı saat ve oyun konsolu peşin fiyatına 6 ay taksitle satışa çıkıyor!

ŞOK 30 Eylül 2023 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK'ta Cumartesi günü akıllı saat ve oyun konsolu satışa çıkıyor. İşte ŞOK aktüel ürünler kataloğu ve fiyat listesi...

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Bütçe dostu akıllı saat arayanlar dikkat! İşte Amazfit akıllı saat modelleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Giyilebilir teknoloji ürünü akıllı saatler, artık her yaş grubu tarafından tercih ediliyor. Akıllı saat denilince akla gelen ilk markalardan biri olan Amazfit akıllı saat modelleri ve fiyat listesini yazımızda bulabilirsiniz…

iPhone'lara taksitli satış geliyor! 32 bin liralık iPhone 13 Pro Max 512 GB Akıllı Telefon kaç taksit olacak?

Dünya devi Apple, Rusya Ukrayna savaşından yüzünden önemli bir pazarını kaybetti. Rusya'da kepenk indiren Apple, rakip firmaların akıllı telefonlarına göre oldukça pahalı sattığı iPhone telefon Macbook bilgisayarları taksitle satma kararı aldı.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Yabancılar eşyalı ve akıllı ev istiyor!

Türkiye'de yabancıya konut satışı, Ağustos ayında uçuşların yeniden açılmasıyla artmaya başladı. Türkiye'den ev alan yabancılar genel olarak akıllı ve eşyalı konutlara yöneliyor. 

Somfy'den yüksek konfor için akıllı çözümler!

Akıllı ev ve otomasyon sistemlerinin dünyaca ünlü markası Somfy’nin motorlu pergola çözümleriyle restoran ve kafelerde bahçe keyfine yüksek konfor katılıyor...

Akıllı ev ne?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz akıllı ev konsepti hayatımızın içine iyice girmiş durumda. Peki akıllı ev ne? Akıllı ev bize ne sağlar? Akıllı evle enerji tasarrufu yapabilir miyiz? İşte detaylar...

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Akıllı ev teknolojileri yaygınlaşacak! 

Akıllı ev teknolojileri ve mobilite önümüzdeki dönemde çok konuşulacak. Nesnelerin interneti kavramı daha fazla hayatımıza girecek. 

Atıktan enerji elde edebilen 'akıllı ev' tasarladılar!

Türkiye'den 40 üniversite öğrencisi, yosundan enerji elde eden ve toprak panel yapı sisteminden oluşan sıfır enerji ve sıfır atık konseptli çevre dostu "akıllı ev" tasarladı...

Türkiye'den 40 öğrenci Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 40 öğrenci 'daha sürdürülebilir bir gelecek için' Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek. “Solar Decathlon" yarışmasını kazanan projeler ise ödüllendirilecek.

Akıllı ev dönemi başladı!

Uzun bir tatil için yola çıkan birçok kişinin aklı evinde kalıyor. Tatil hazırlıkları yaparken eviniz için aldığınız geleneksel güvenlik önlemleri ise yetmiyor. Bu nedenle artık akıllı pek çok uygulama ve çözüm bulunuyor.

japonların akıllı ev cihazları tasarımı Haberi

japonların akıllı ev cihazları tasarımı


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Japon işadamları ve bürokratlara Türkiye'ye yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Acarer, "Gelin cihazlarınızı Türkiye'de üretelim, 2 ülke de kazansın. Çünkü, Türkiye'nin son 10 yıldır ekonomisi sürekli büyüyen bir ülke. 


Türkiye'ye her yıl 17,5 milyon telefon geliyor. Bu telefonların yüzde 60'ı smart. Türkiye'de bu telefonların üretilmesi ile ilgili üretim başladı. Bu kadar ileri teknolojiye sahip makineniz varsa, niye bunları Türkiye'de üretmiyoruz?" dedi. 


Turgut Özal Üniversitesi'nde düzenlenen 'Optik Genişbant Şebeke ve Türkiye'deki Çözümler konulu çalıştaya BTK Başkanı Tayfun Acarer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Lütfi Aydın, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Erol Oral, Japon bürokratlar ve iş adamları katıldı. 


Çalıştayda konuşan Tayfun Acarer, bilişim sektöründe yaşanan gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Acarer,...