19 / 04 / 2024

japonya iş bulma oranı

japonya iş bulma oranı

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı verilerine göre, son 9 aydır sürekli düşüş eğilimi gösteren iş bulma oranı Aralık 2013’ten bu yana ilk kez 1,03’e geriledi. Bu oran, iş arayan her 100 kişiye 103 istihdam olacağı anlamına geliyor.

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

Japonya'da konut fiyatı 59 milyon yeni aştı!

Japonya'da ortalama olarak konut fiyatı 2023 yılında 59,1 milyon yene (395 bin dolar) kadar yükseldiği açıklandı.

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Japonya'da 2023 yılında iflas eden inşat şirketlerinin sayısı 1.693 oldu!

Japonya'da 2023 yılındaki kurumsal iflaslar, bir önceki yıla göre yüzde 35.2 oranında artarken inşaat sektörü en çok iflasın gerçekleştiği ikinci sektör oldu. 

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Japonya'da 7.6 şiddetinde deprem oldu! Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu?

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkılırken, 48 kişi öldü. Peki  Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu? 

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Japonya’da Türk iş insanı Murat Enşici’nin başkanı olduğu Kader Birliği Derneği (GOEN) Hatay’da Çaycuma Belediyesi tarafından hayata geçirilen deprem konutlarından birinin finansmanını üstlendiğini duyurdu.

50 bin liraya işçi aranıyor! İşte merak edilen o meslek

Günümüzde bazı meslek gruplarında artık çıraklar ve ustalar yetişmiyor. Bundan dolayı da pek çok sektör unutulmaya yüz tutmak üzere. Ekonomik getirisi yüksek olan o meslek grubunda 50 bin TL’ye çalışacak işçi bulma konusunda sorunlara şahit oluyoruz.

Bu işi yapacaklar aylık 100 bin TL kazanacak! İlkokul mezunu olmak yeterli!

İnşaat ve hazır beton gibi inşaat malzemeleri alanında yetişmiş eleman ve işçi bulma problemi büyüyor. İnşaatta günlük yevmiyeler 2 bin TL seviyesine ulaşırken, kepçe operatörü aylığının 100 bin TL’yi geçtiği ifade ediliyor.

TÜİK'ten açıklama geldi! Bu bölümlerden mezuna istihdam yüksek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranını %71,7 olarak belirledi. Bu mezunların iş bulma süresi ise 13,9 ay olarak tespit edildi. Ön lisans mezunlarının ise geçen yılki göre bu oranı 64,9 olarak belirlendi. İşte istihdamın yüksek olduğu bölümlerin detayları…

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

japonya iş bulma oranı Haberi

japonya iş bulma oranı

Japonya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu ekonomik şartlarda iş bulma oranı, eylül ayında son 7 yılın en düşük seviyesine düştü. Japonya İçişleri ve İletişim Bakanlığı verilerine göre, ülke genelindeki işsizlik oranı, ağustos ayındaki yüzde 3 seviyesini korudu. 

Sputniknews'de yer alan habere göre; mevsimsel etkilerden arındırılmamış işsiz sayısı, önceki yılın aynı dönemine göre 420 bin artışla 2,10 milyona yükselirken iş gücüne dahil olanların sayısı 790 bin azalarak 66,89 milyona geriledi.

Kyodo ajansına göre açıklanan son veriler, Kovid-19 salgınının 2020 başı ve ilkbahar aylarında ekonomiye olan kötü etkisinin hafiflediği anlamına...