29 / 03 / 2024

jeotermal enerjiyle ısınan evler

jeotermal enerjiyle ısınan evler

Kütahya'da jeotermal enerji ile konut ve işyeri ısıtma çalışmaları tamamlandı. 500 konutun yanısıra bazı işyerleri ile bir camiye 28 Şubattan itibaren jeotermal enerji verilmeye başlanması mahalle halkını sevindirdi.

Simav'da 500 konuta jeotermal enerji verilmeye başlandı!

Kütahya’nın Simav ilçesinde belediyenin Yeşilova Mahallesinde yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü jeotermal enerji ile konut ve işyeri ısıtma çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 500 konutun yanısıra bazı işyerleri ile bir camiye jeotermal enerji verildi

Emeklilerden kira isyanı!

Emekli Meclisleri Sendikası’nın kurucuları arasında yer alan Avukat Ali Ersin Gür, emekli maaşlarının kira ödemeye bile yetmediğini belirterek önemli açıklamalar yaptı. Ali Ersin Gür açıklamasında “Emekliler açlıkla sınanıyor” diye konuştu.

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Hangi yolla ısınıyor olursanız olun ısınan mekanda sıcaklığı içerde tutmazsanız yaptığınız harcamanın bir kısmı havaya uçup gider. Alacağınız basit yöntemlerle faturalarınızı düşürebilirsiniz. İşte detaylar...

S Akcan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

S Akcan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sİnan Akcan tarafından kuruldu.

Şam Göktürk İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şam Göktürk İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Adıl Sınan, Ahmed Abu Ismaıl ve Hanı Haj Ahmad Aljabalı ortaklığında kuruldu.

Sitelerde ortak alan kullanımı nasıl olmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde, şömine ısınan sitelerdeki odunluk sorununu kaleme aldı. 

Çin'den artan konut fiyatlarına müdahale!

Çin’in emlak piyasası, Kovid-19 salgınının neden olduğu krizden sonra hızlıca toparlandı ve aşırı ısınan piyasa finansal risklerle ilgili endişeleri tetikledi. Yapılan duyurulara göre Qingdao, Tianjin, Shenzhen ve Huizhou gibi şehirlerde merkezi arazi satışlarının askıya alındığı ifade edildi. 

Vaha Grup Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vaha Grup Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Kerim Yılmaz ve Sİnan Orhan tarafından kuruldu.

Sahrayek İnşaat Turizm Ve Otelcilik Sanayi Ticaret Şirketi kuruldu!

Sahrayek İnşaat Turizm Ve Otelcilik Sanayi Ticaret  Çekmeköy’de  500 bin TL  sermaye ile SİNAN    EKİN, ŞÜKRÜ  ASLAN, YUSUF OĞUZ tarafından kuruldu.

Geniş balkonlu ve bahçeli konutlara talep arttı!

Pandemi döneminde yaşamın tüm alanlarının evlere taşınması ile balkonlu ve bahçeli konutlara olan talep artışı, ısınan havaların eksisiyle katlandı...

İMO'dan dikkat çeken uyarı: Risk taşıyan her şey deprem ile sınanıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Taner Yüzgeç, Türkiye’deki konutların yüzde 70’inde mühendislik hizmetinin kağıt üzerinde kaldığına dikkat çekerek, bu durumun deprem riskini arttırdığını belirtti. Yüzgeç, “Risk taşıyan her şey deprem ile sınanıyor” dedi.

jeotermal enerjiyle ısınan evler Haberi

jeotermal enerjiyle ısınan evler


Kütahya'nın Simav ilçesinde belediyenin Yeşilova Mahallesinde yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü jeotermal enerji ile konut ve işyeri ısıtma çalışmaları tamamlandı. 

Çalışmalar kapsamında 500 konutun yanısıra bazı işyerleri ile bir camiye 28 Şubattan itibaren jeotermal enerji verilmeye başlanması mahalle halkını sevindirdi. 

Muhtar Ömer Yenilmez, 22 yıllık özlemlerini sona erdiren Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'a mahalle halkı adına teşekkür ettiklerini bildirdi. Yenilmez, "22 yıllık özlem mutlu sonla bitti. Rüyalarımız gerçek oldu. Enerjinin çıkış merkezi olan Eynal Kaplıcalarına en yakın yerleşim birimi olan mahallemiz bu nimetten yararlanamıyordu. Bizi bu sağlıklı, çevreci ve ucuz nimetten yararlandıran, daha doğrusu dumanaltı olmaktan kurtaran Başkanımız Kasım Karahan başta olmak üzere ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 

Muhtar Yenilmez yeni hizmete açılan Şeyh Bedrettin caminin jeotermal enerji ile ısınmaya başlamasıyla birlikte cemaat sayısında...