26 / 04 / 2024

Jones Lang LaSalle Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu

Jones Lang LaSalle Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu

Jones Lang LaSalle'nin en son yayınladığı Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu’na göre; 2012’de Avrupa Orta Doğu ve Afrika’daki Otel alım/satım hacmi 8,5 Milyar Euro’ya ulaştı...

İşte yeni ofis kültürü!

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı ve Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, "Evden çalışma uzaktan çalışmaya dönüşüyor. Artık paylaşımlı ofisler hayatımıza girecek. Yeni nesil iş hanı kuruyoruz. Göz göz odalar olacak" diye konuştu.

AVM'lerde davalık konu!

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı ve Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Kovid-19'un AVM'lere etkisine ilişkin açıklamalar yaptı.

Berlin'de kiralar arttı!

Almanya’nın büyük şehirlerinde kiralar ortalama yüzde 2.3 artarken, konut fiyatları yüzde 6,7 yükseldi. Jones Lang LaSalle adlı danışma şirketinin verdiği bilgiye göre, kira artışında Berlin ilk sırada yer alıyor.

JLL portföyüne Atakule AVM'yi ekledi!

Atakule Alışveriş Merkezi işletme hizmetinin Jones Lang LaSalle Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi'nden alınması için hizmet sözleşmesi imzalanacak...

Atlantik Fly’da 2+1 daireler 265 bin TL’den başlangıç gösteriyor!

Atlantik Yapı, Fly projesinde yılın ilk avantajlarını yatırımcılara sunuyor. Tüketici ihtiyaçlarına yönelik yüksek standartlarda konforlu bir yaşam hedeflenen Atlantik Fly’da 2+1 daireler 265 bin TL’den başlangıç gösteriyor.

ABD'de konut başlangıçları 18,7 geriledi!

ABD'de konut başlangıçları, kasımda yüzde 18,7 gerileyerek beklentinin çok altında kaldı.

ABD'de konut başlangıçları Eylül'de yüzde 9 düştü!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre konut başlangıçları Eylül'de yüzde 9 düşerek 1.05 milyon adet oldu. Bu, Mart 2015'ten beri görülen en düşük seviye oldu.

ABD'de konut başlangıçları beklentiden kötü!

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, konut başlangıçları ağustosta önceki aya kıyasla yüzde 5,8 azalarak 1 milyon 142 bin oldu. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi 1 milyon 190 bin ya da yüzde 1,7 düşüş yönündeydi.

Catherine Zeta Jones- Michael Douglas İspanya'daki evini satıyor!

Catherine Zeta Jones ve Michael Douglas çifti iki yıl önce İspanya’nın Mayorka Adası’nda 40 milyon Euro’dan satılığa çıkarılan, ancak alıcı bulamayan malikâneleri için fiyat kırdı.

İş Kuleleri Kompleksi Kule 3 kiralanacak!

İş Kuleleri Kompleksi Kule 3'ün kiralama süreci başladı. Kirala işlemlerini Jones Lang Lasalle Gayrimenkul ile Pamir & Soyuer Gayrimenkul yürütecek.

ABD'de konut başlangıçları beklentinin üstünde!

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, konut başlangıçları temmuzda önceki aya göre yüzde 2,1 artarak 1 milyon 211 bin oldu. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi 1 milyon 180 bin ya da yüzde 0,5 düşüş yönündeydi.

ABD'de konut başlangıçları Haziran ayında 4,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, konut başlangıçları haziranda bir önceki aya göre yüzde 4,8 artarak 1 milyon 189 bin oldu. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi yüzde 0,5 artış yönündeydi.

ABD'de konut başlangıçları Mart'ta düştü!

ABD'de konut başlangıçları mart ayında ekim ayından bu yana görülen en düşük seviyeye indi. Mart ayında inşaat izinleri de yüzde 7,7 azalarak 1 milyon 86 bin olarak gerçekleşti.

Jones Lang LaSalle Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu Haberi

Jones Lang LaSalle Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu

Jones Lang LaSalle, Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, 2012’de Euro Krizi çevresindeki değişkenliğe rağmen, otel yatırımı etkinliği nispeten sabit kalarak, 2011’e göre yüzde 4 düşüşle 8,5 milyar Euro seviyesine ulaştı. En likit pazar 2.3 milyar Euro yatırım hacmiyle yine İngiltere oldu, bunu 1.2 milyar Euro hacimle Almanya takip etti.


Paris ve Londra mıknatıs misali yabancı sermayeli yatırımları çekerken, Orta ve Uzak Doğu bölgelerindeki nakti yüksek yatırımcılar bu pazarlara yapılan yatırımların yüzde 40-50’si gibi önemli bir kısmını oluşturdu.

Pazara hükmeden kurumsal yatırımcılar, 2011’de yüzde 17’lik paya sahipken 2012’deki payları yüzde 24’e çıktı. Riskten kaçınan ve genellikle havuz fonları formunda olan bu yatırımcıların en aktif olduğu pazar Almanya oldu. Özellikle ana pazarlara ve sabit kira getirili mülklere konsantre oldular. 


Jonathan Hubbard, Jones...