24 / 04 / 2024

Berlin'de kiralar arttı!

Berlin'de kiralar arttı!

Almanya’nın büyük şehirlerinde kiralar ortalama yüzde 2.3 artarken, konut fiyatları yüzde 6,7 yükseldi. Jones Lang LaSalle adlı danışma şirketinin verdiği bilgiye göre, kira artışında Berlin ilk sırada yer alıyor.



Almanya'nın büyük şehirlerinde kiralar ortalama yüzde 2.3 arttı. Kiralara oranla konut satış fiyatları yüzde 6.7 oranında yükseldi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Berlin, Köln, Leipzig, Stuttgart, Frankfurt, Hamburg, Münih ve Düsseldorf kentlerinde 1 Haziran 2018 ile 1 Haziran 2019 tarihleri arasında konut fiyatlarını ve kira artışını mercek altına alan Jones Lang LaSalle adlı danışma şirketinin verdiği bilgiye göre, kira artışında Berlin en başta.

Almanya'nın başkenti Berlin'de son bir yıl içinde kiralar ortalama yüzde 4.7 oranında artış gösterdi. Yüzde 5.4 artışla Berlin'i Frankfurt, yüzde 3 ile Köln ve yüzde 2.4 ile Hamburg izledi. Son bir yılda Leipzig'de kiralar yüzde 1.4, Düsseldorf'ta yüzde 1.3, Münih'te ve Stuttgart'ta ise yüzde 1 oranında zamlandı. 

En çok konut satışı Köln'de arttı. Köln'de ortalama konut fiyatları bir yıl içinde yüzde 10.3 oranında arttı.Frankfurt'ta ise bir yıl içinde konut fiyatlarında yüzde 6.8 oranında artış görüldü. Münih ve Leipzig'de 5.9, Hamburg ve Berlin'de 5.7 oranında artış oldu.Bir yıl içinde sekiz büyük şehirde ortalama konut satış fiyatları yüzde 6.7 oranında arttı. 

Almanya'da konut sorunu çözülemiyor! 
 


Geri Dön