19 / 04 / 2024

Berlin'de ev kiralarına beş yıl zam yapılamayacak!

Berlin'de ev kiralarına beş yıl zam yapılamayacak!

Berlin'de yıllardan beri devam eden kira artışı sorunu için 5 yıl boyunca zam yapma yasağı getirildi. Berlin Senatosu'nun kabul ettiği plan bugünden itibaren yürürlüğe konulacak.



Almanya'nın başkenti Berlin'de yıllardan beri süren ev kira artışı sorununa çözüm bulundu. Berlin Senatosu, ev sahiplerinin önümüzdeki beş yıl boyunca zam yapmasını yasakladı. Almanya’nın başkenti Berlin’de, kentin giderek popüler hale gelmesi sonucu ev kiralarının yükselmesiyle Berlin Senatosu, başkentte kiraların beş yıllığına dondurulması yönündeki öneriyi kabul etti.

Zam yasak

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Berlin Senatosu'nun kabul ettiği planda, kiralara 18 Haziran'dan itibaren beş yıllığına zam yapılamayacağı açıklandı. Evde tadilat gerekçesiyle zam isteyen ev sahiplerinin de kira artırmak için resmi onay alması gerekecek.

Berlin’de 2007’den bu yana yüzde 117 oranında artan kiralar, bir süredir Almanya’nın en önemli konuları arasında yer alıyor. Başkentteki engellenemeyen kira artışı halktan tepki çekerken, son olarak mal sahiplerini mülklerini hükümete satmak zorunda bırakabilecek bir yasa ve referandum için 70 bin imza toplandı. Berlin Senatosu, kira zammını ülke çapında bir dondurabileceklerinin sinyalini verdi.

 


Geri Dön