29 / 03 / 2024

kadastro geçen gayrimenkullerin davası

kadastro geçen gayrimenkullerin davası

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkuller için davalarda nasıl vekaletname verileceğini yazdı. 

Öğrencilerin okul masrafları katlandı! Geçen sene 3 bin 296 TL olan masraflar, bu yıl 6 bin 755 TL oldu! 

Okulların açılmasına sayılı günler kala okul masrafları gündeme geldi. Geçen sene 3 bin 296 TL olan masraflar, bu yıl 6 bin 755 TL oldu. İşte o kalemler...

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de geçen ay 287 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi! İlk sıradaki il yine şaşırtmadı!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde geçen ay 287 bin 59 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu satışlardan 5 milyar 221 milyon 100 bin 611 lira tapu harcı geliri elde edildi.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştü! 

Borsa İstanbul'un son durumu sık sık yatırımcılar arasında merak konusu oluyor. Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının, geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştüğü belirtildi. İşte ayrıntılar...

Geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? Kurbanlık fiyatları yüzde 150 arttı!

Kurban Bayramı'na bir aydan fazla zaman kalırken kurbanlık fiyatları merak ediliyor. Kurbanlık fiyatlarında yüzde 150 artış olurken, geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? 

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Atağa geçen doların fırlayacağı tarih belli oldu! O gün ekranlar patlayacak, dövizciler dolup taşacak

Dün kapanışını 20,45 TL'den yapan dolar kuru bugün yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira? soruları gündemde yer alıyor. Bununla birlikte doların ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Atağa geçen doların fırlayacağı geçeceği tarih belli oldu!

TÜİK Mart ayı verilerini paylaştı! inek sütü miktarı geçen seneye oranla yüzde 6,2 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ait süt ve süt ürünleri imalatı verilerini paylaştı. Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 6,2 yükselişle 911 bin 760 tona erişti.

Sağlık çalışanları dikkat! 120 saati geçen icap nöbetlerinde son dakika gelişmesi! Ücret verilecek mi? 

Sağlık çalışanlarının 120 saati geçen icap nöbetleri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Anayasa Mahkemesi, yeni alınan bir kararı paylaştı. 

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

kadastro geçen gayrimenkullerin davası Haberi

kadastro geçen gayrimenkullerin davası

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkul için açılan her davada vekaletname verilip verilmeyeceği sorusunu yanıtladı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Dededen kalma çok ortaklı yerler var. Bazılarından kadastro geçmiş. Ortaklardan birinin bulduğu avukat herkesten genel vekaletname vermelerini istedi. Vermeyenler hak iddia edemeyecekmiş, bu mümkün mü? Açılacak her dava ve her arazi için ayrı ayrı vekalet verme durumu olabilir mi?" sorusunu sordu...

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Önce okuyucumun bilmesini istediğim bir husus var; acaba açılacak davaların mahiyeti ne? Bu davalarda ne talep edilecek? Bunun ne olduğunu bilmeden birilerine vekalet verilmez. Bakalım açılacak davada vekalet verenin menfaati nedir? Dolayısıyla öncelikle bu bilinmeli ve yararının ne olduğu net olarak anlaşıldıktan sonra vekalet verilmelidir. İkincisi, yukarıda açıkladığım husus netlik kazandıktan sonra,...