25 / 04 / 2024

Kadastro Kanunu Kanun Teklifi

Kadastro Kanunu Kanun Teklifi

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin pafta zemin uyuşmazlığının yenileme çalışmaları sırasında, tespit komisyonunun mevcut kadimden beri zilyetliğin zeminini esas alması ön

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31675 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlanın gelir vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor. 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31551 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek onaylandı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de görüşülerek onaylandı...

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yapı kullanma izni harcı hakkında değişiklik yapılması planlanıyor. 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de yasalaştı.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi yasalaştı!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunulmuştu. Teklif TBMM'de kabul edildi.

Kadastro Kanunu Kanun Teklifi Haberi

Kadastro Kanunu Kanun Teklifi

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi. Teklif ile evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin pafta zemin uyuşmazlığının yenileme çalışmaları sırasında, tespit komisyonunun mevcut kadimden beri zilyetliğin zeminini esas alması öngörülüyor.

GEREKÇE

1970 yılları başında yapılan Kadastro çalışmaları taşınmazların tespit ölçüm ve yazımları yeterli olmayan teknik imkanlarla yapıldığından kadimden beri zilyetliği ve şimdiki zilyetliği aynı olduğu halde Çap ve Tapu sınırları farklıdır. Hatta isimlerin farklı olduğu taşınmazlar da vardır.

Üretim yapılan taşınmazlarda Tapu Çap ve kaydına göre farklılıklar olduğundan Osmangazi Köprüsü ve Organgazi Tünelinin açılması ile Bursa'da büyük talep yaşanmış, taşınmaz alanlar ile komşuları uygunsuzluktan büyük problemler sürtüşmeler yaşamaya başlamışlar, komşuluk ilişkileri de bozulmaya başlamıştır. Büyük ve acılı Sosyal ve Ailevi problemlerin yaşanacağı muhakkaktır....