28 / 03 / 2024

kadınlar hali kentsel dönüşüm

kadınlar hali kentsel dönüşüm

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde olan ve bugünkü hali ile ihtiyaçlara cevap veremeyen Kadınlar Hali'nın tarihi hüviyetine uygun olarak yeniden yapılarak vatandaşların hizmetine açılacağı belirtildi..

Kadınlar dikkat! SGK üzerinden başvurana 5 bin TL!

Devlet, kadınların iş hayatında yer almasını sağlamak ve teşvik etmek için çeşitli destekler sağlıyor. Çocuklu kadınların iş hayatına devam edebilmeleri için bakıcı ücreti kapsamında 5 bin lira destek veriyor.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği, olaylarla bilinen proje We Haliç'teki çalışmalar hız kesmiyor. Peki We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

Salgın yüzünden en çok gelir kaybı yaşayan kadınlar oldu!

Dünya genelindeki kadınlar, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle 800 milyar dolar gelir kaybı yaşadı.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Gaziosmanpaşa'da devam eden We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden projenin son durumu hakkında bilgi aktardı.

Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2020'de yapılan 1 milyon 499 bin 316 konut satışından, 483 bin 7’sinin kadınlar adına tescil edildiğini söyleyerek, "Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 2020'de en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi?

"Kadın beğenir, erkek alır" algısının yaygın olduğu Türkiye'de 2020'de en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi? İşte 2020 konut satış rakamları...

Pandemi süreci gayrimenkul sektöründe çalışan kadınları nasıl etkiledi?

Gayrimenkulde Kadın Liderler(GKL) Platformu, sektörde çalışan kadınların pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini açıklayan rapor yayınladı. 

Özge Kuzu kadınların iş dünyasındaki önemini anlattı!

Kuzu Effect AVM'nin yöneticisi Özge Kuzu, MAG Mart sayısına özel verdiği röportajında, kadınların iş dünyasındaki önemi hakkındaki düşüncelerini paylaştı...

Elite Concept'ten Kadınlar Günü'ne özel indirim! 

Şua İnşaat, Kadıköy Fikirtepe'deki projesi Elite Concept'te 8 Mart Kadınlar Günü'ne özel yüzde 20 indirime ek 8 bin TL ekstra indirim sunuyor. Projede 36 ay sıfır faiz ve 0,69 banka kredi faiz oranıyla 120 aydan 180 aya kadar da vade seçeneği sunuluyor...

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden 'We Haliç Kentsel Dönüşüm' açıklaması!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, basında çıkan We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaatların durduğuyla ilgili haberler hakkında açıklama yaptı. Belediye, inşaat çalışmaların hiç durmadığını, tüm kiraların eksiksiz ödendiğini açıkladı.

Kadınlar konut alımında rekor kırdı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 1 milyon 348 bin 729 konut satış sonucu el değiştirdi. Satılan konutların çoğunu kadınlar aldı...

Kadınlar en çok nereden ev alıyor?

Türkiye genelinde 2019'da 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Bu konutların 420 bin 276 tanesini kadınlar aldı. Peki kadınlar en çok nereden ev alıyor?

Kadınlar 2019’da tapu rekoru kırdı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, "Geçen yıl Türkiye genelinde satılan 1 milyon 348 bin 729 konutun yaklaşık 420 bini kadınlar tarafından satın alındı. TÜİK verilerine göre konut alımında kadınların payı yüzde 31’i aşarak, bugüne kadarki en yüksek seviyeye yükseldi" dedi...

kadınlar hali kentsel dönüşüm Haberi

kadınlar hali kentsel dönüşüm

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde olan ve bugünkü hali ile ihtiyaçlara cevap veremeyen Kadınlar Hali'nın tarihi hüviyetine uygun olarak yeniden yapılarak vatandaşlara daha hizmet verebilir hale getireceklerini söyledi. Pazarkapı Mahallesi'nde bulunan Kadınlar Hali'ni ziyaret eden Gümrükçüoğlu sorunları yerinde inceledi. Esnafın taleplerini dikkate alarak belirtilen sorunların giderileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Hal esnafımız mağdur edilmeyecek" dedi. Gümrükçüoğlu, esnafın Kadınlar Hali'nin kaldırılıp kaldıramayacağı soruları üzerine ise, "Kadınlar Pazarı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde kalıyor. 


Kadınlar Hali geleneği, tarihimize ve kültürümüze mal olmuş bir geleneğimizdir. O bakımdan Kadınlar Pazarı'nın kent kültürü için önemini bildiğimizden bu geleneğin devam ettirilmesini sağlayacağız. Bugünkü hali ile ihtiyaçlara karşılık veremeyen Kadınlar Hali'mizi tarihi kimliğini koruyarak yeni yerinde tekrar inşa ederek, bu kültürümüzü...