19 / 04 / 2024

kağıthane demiryolu hattı açılıyor

kağıthane demiryolu hattı açılıyor

Kağıthane Belediyesi, 1915 yılında temelleri atılan tarihi demiryolu hattını yeniden hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Kağıthane Belediyesi, Kâğıthane Demiryolu'nun güzergâhını belirledi ve hattın tescili için Anıtlar Kurulu'na başvurdu..

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'na ilişkin paylaşım yaparak, söz konusu hattın yarın hizmete açılacağını duyurdu.

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi günü hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışının 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştireceklerini açıkladı.

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılış tarihini resmen duyurdu. İşte İstanbulluların merakla beklediği o tarih...

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu İstanbul'a yakışan eser olacak!

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattındaki Göktürk istasyonunda işçilerle iftar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni metro hattının İstanbul'a yakışacağını dile getirdi. 

Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı Nisan sonunda yolcu alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda, Nisan sonu gibi yolcu alınacak şekilde çalışmaların yapıldığını belirtti. 

Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Erzincan-Kelkit-Gümüşhane-Torul-Maçka-Trabzon Demiryolu Hattı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu! 

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı projesini, 3 kilometrelik nostaljik hatta çeviren Kağıthane Belediyesi’nin başlattığı inşaat çalışması durdu.

12 soruda İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı!

İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı nereden geçecek? Kaç istasyondan oluşuyor? Hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı...

Haliç - Kemerburgaz Dekovil Hattı'nı Kağıthane Belediyesi yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yapımından vazgeçtiği dekovil raylı sistem hattını Kağıthane Belediyesi tamamlayacak. Güneş enerjisi ile çalışacak ve nostaljik nitelikli yeni dekovil hattı 3 kilometre olacak.

Kağıthane'deki 12 markalı konut projesi! 

Kağıthane-Cendere Caddesi hattında son 5 yılda konut ve ofis projeleri artış gösterdi. Büyük küçük birçok firma bölgede proje üretmeye devam ediyor..

Kağıthane'deki ofis pazarı gelişiyor!

Kağıthane'nin ekonominin can damarı olan Maslak-BüyükdereLevent hattına yakın mesafede olması ve ulaşım açısından öne çıktığını belirten Gökçe Meriçten, "Ulaşım yatırımları ile bölgenin cazibesi artacak ve İstanbul'un yeni ticaret merkezi haline gelecek" dedi.

Seyrantepe-Cendere Vadisi ve Kağıthane aksı değerleniyor!

Fabrikadan dönüşümün hız kazandığı İstanbul'da Seyrantepe-Cendere Vadisi ve Kağıthane aksı ön plana çıktı. Bölge Levent ve Maslak hattına yakınlığı ile dikkat çekiyor.

kağıthane demiryolu hattı açılıyor Haberi

kağıthane demiryolu hattı açılıyor

KÂĞITHANE Belediyesi, 1915 yılında temelleri atılan tarihi demiryolu hattını yeniden hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Çalışmalarını tarihi belge ve kalıntılardan yola çıkararak başlatan Kâğıthane Belediyesi, Silahtarağa Elektrik Fabrikası'na kömür nakletmek üzere Birinci Dünya Savaşı yıllarında "Haliç-Karadeniz Sahra Hattı" ismiyle kurulan Kâğıthane Demiryolu'nun güzergâhını belirledi ve hattın tescili için Anıtlar Kurulu'na başvurdu. 

Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, projeyle Haliç ve Anadolu Yakası'nın bağlanacağını...