28 / 03 / 2024

kahramanmaraş imar planı

kahramanmaraş imar planı

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta çarpık kentleşme sorunu!

Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin en dar sokağı görenleri hayrete düşürüyor. Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'nde bulunan 40014. Sokak, çarpık kentleşme sonucunda dar bir alana kuruldu.

Kahramanmaraş'ta imar planı değişikliği yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, kentsel dönüşüm alanında yapılan yanlışlıklara Kahramanmaraş'ta da düşmemek için öncelikle kaliteli bir imar planı değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Fatih Mehmet Erkoç: Kentsel dönüşüm tam anlamıyla bir dönüşüm!

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Gayberli, Hacıbayramveli ve Malikejder Mahallerinde başlayan Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuyu değerlendirdi.

Altyapı kentsel planlama ekibi Kahramanmaraş'ta!

Kentsel dönüşüm çalışmaların sürdüğü mahallelerde yapılan incelemeler sırasında vatandaşlar ile sohbet eden Mustafa Oztürk, elde edilen bilgilerin kapsamında yaşanan sorunların çözümü için Kahramanmaraş'ta olduklarını söyledi.

İlbank, büyüksehir belediyelerinin imar planlamasında aktif rol alacak!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili kurulusu olan İlbank, yeni kurulan büyüksehir belediyelerinin imar planlamasında aktif rol alıyor. Banka tarafından projesi yürütülen Kahramanmaraş imar planında son asamaya gelindi...

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Elbistan'ın yeni imar planı yürürlüğe girdi!

Kahramanmaraş Elbistan'ın 1/1000 ölçekli uygulama imar planının yürürlüğe girmesiyle, inşaat ruhsatı, imar iş ve işlemleri, 23 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Elbistan'ın yeni imar planı askıya çıktı!

Elbistan'ın 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı ve imar planları askıya çıktı.

Kahramanmaraş Afşin'in yeni imar planı hazır!

Kahramanmaraş Afşin Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında hazırlanan imar planı çalışmaları tamamlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den Elbistan imar planı açıklaması!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’den Elbistan kamuoyunun merakla beklediği imar planıyla ilgili yaşanan sürece ilişkin imar planı açıklaması yapıldı...

Kahramanmaraş'ta imar planı değişikliği yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, kentsel dönüşüm alanında yapılan yanlışlıklara Kahramanmaraş'ta da düşmemek için öncelikle kaliteli bir imar planı değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Elbistan nazım imar planı raporu hazırlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Elbistan için hazırlanan 1/5000’lik nazım imar planıyla ilgili Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda, inşaat mühendisleri, mimarlar ve müteahhitler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Elbistan'a yeni imar planı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan ilçesi için yeni bir imar planı hazırladı. Elbistan İlçesi’nin merkezini kapsayan 1/5000’lik nazım imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanmasının ardından askıya çıkarıldı.

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi!

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yer alıyor. İşte imar planı teknik şartname kapsamında yer alan esaslar...

Dikmen Akpınar'da imar planında park olarak görülen bölge 10 yıldır boş!

Ankara Dikmen Akpınar Mahallesi sakinleri, bölgedeki dere yatağının, tinerci gençlerin meskeni haline gelmesinden yakındı. Mahalle sakinleri, imar planında park ve spor alanı olan bölgenin 10 yıldır boş durduğunu söyledi...

Antalya Kahyalar'da imar planı talebi kabul edildi!

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Beldesindeki sıcak asfalt şantiyesine Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı alınabilmesi için Gazipaşa Belediye Meclisi'ne taşınan imar planı talebi, yol çalışmalarının aksamaması için oybirliğiyle kabul edildi.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

Ankara Yenimahalle'de uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ankara Yenimahalle 14712 ada 1 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini panoya astı. Detaylar haberimizdeki ekte yer alıyor...

kahramanmaraş imar planı Haberi

kahramanmaraş imar planı

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşmeye ilişkin soru önergesi hazırladı. MHP'li Aycan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

MHP'li Aycan,''Kahramanmaraş merkez nüfusu yoğun olan bir ildir. Fakat çarpık kentleşmenin artması; ulaşım problemleri, zaman ve işgücü kayıpları, çevre kirliliği, kaynak israfi, asayiş eksikliği, güvensizlik, büyümeyle doğan kent rantlarının kamu dışına aktarılması gibi olumsuzluklara da sebep olmaktadır. Aşağıdaki soruların aracılığınızla T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplanmasını; Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'ın soruları:
1- Kahramanmaraş il merkezinde çarpık kentleşme, imar mevzuatına aykırı yapılaşma düzeyi 
nedir? 2- Il merkezinde çarpık yapılaşma doğurduğu olumsuz sonuçları engellemek için ne gibi 
tedbirler alınmaktadır? 3-...