19 / 04 / 2024

kaldırım bakım onarımı

kaldırım bakım onarımı

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile kaldırımların 15 santimden yüksek olmasını yasaklıyor. Belediyeler kaldırımve yaya geçitlerini artık gelişigüzel yapamayacak. Bütün şehirlerdeki kaldırımlar 225 santimden daha dar olamayacak.

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat! Bu son dakika rakamlarını görenler adeta şaştı kaldı! Hemen bakın!

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat... Bu son dakika rakamlarını görenler adeta şaştı kaldı... Hemen bakın...

Kaldırım taşını baklavaya benzetince olanlar oldu! Baklava markaları evine tepsi tepsi baklava yolluyor!

Semiha Dilara Hazır isimli sosyal medya kullanıcısı fıstıklı baklavaya benzettiği kaldırım taşları ile ilgili bir tweet paylaştı. Baklava tweet’i bir anda viral oldu. Markalar baklava fiyatlarında indirime gitmeye başladı.

Gümüşte çarşı pazar karışacak! İslam Memiş gümüş için zirve rakamı açıkladı! Gümüşü olanlar pür dikkat bakın!

Altın Kahini İslam Memiş, yatırımcıların merak ettiği ''gümüş fiyatlarında yükseliş devam eder mi?'' sorusuna net yanıtı vererek, zirve rakamı açıkladı ve çarşı pazarın karışacağını söyledi. Gümüşü olanlar pür dikkat bakın!

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın Kahini İslam Memiş yanıtladı! Gümüş yatırımcıları pür dikkat bakın!

Gümüş fiyatları yükselirken yatırımcılar merakla gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yantı Altın Kahini İslam Memiş'ten geldi. Gümüş yatırımcıları pür dikkat bakın!

SGK resmen açıkladı! 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' diyenler hemen buraya bakın! Tek bir tıkla öğrenmek mümkün!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek isteyen Sosyal Güvenlik Kurumu, 'emekli olursam ne kadar alırım' hesabını paylaştı. 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' diyenler hemen buraya bakın...

Altın fiyatları eriyor! Elimizdeki altınları bozduralım mı? Pür dikkat bakın! 23 Kasım 2022 son dakika altın fiyatları

Altın fiyatları son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları her geçen gün erirken, yatırımcılar ellerindeki altınları bozdurup bozdurmama konusunu araştırıyor. 1 gram bile altını olanlar pür dikkat bakın. İşte son dakika altın fiyatları 23 Kasım 2022...

Euro yatırımı yapmak isteyenler bakın euro bu kadar olacak! Euro/TL kurunda son durum 18 Ekim 2022

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren yakından takip ediliyor. Euro yatırımı yapmak isteyenler euro kurunun ne kadar olacağını merak ediyor. Bakın euro bu kadar olacak...

Gümüş yatırımcıları bu haber size! Bu fiyatlardan gümüş alınır mı? Gümüş almak için geç mi kaldınız? 

Gümüş fiyatları son günlerde bir anda hızlı yükseliş kaydetti. Bir günde yüzde 9 değer kazanan gümüş fiyatları resmen fırladı. Peki bu fiyatlardan gümüş alınır mı, gümüş almak için geç mi kaldınız? İşte tüm merak edilenler...

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı?

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı? bu ve buna benzer sorular son zamanda artan trafik kazaları ile sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Bağcılar'da kaldırım çöktü, iki bina tahliye edildi!

Bağcılar'da bir sokaktaki kaldırımda henüz bilinmeyen bir sebeple göçük meydana geldi. Belediye ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı göçüğün yaşandığı kaldırımdaki iki binayı tahliye etti.

Gayrimenkul yatırım fonlarının altın yatırımı yasağı kaldırıldı!

Gayrimenkul yatırım fonları tebliğinde değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının, altın ve kıymetli madenlere ilişkin yatırım yasakları kaldırıldı.

kaldırım bakım onarımı Haberi

kaldırım bakım onarımı


Belediyelerin yap-boz tahtasına dönen kaldırımlara çeki düzen geliyor. Kaldırımların yüksekliği de 15 santimi aşamayacak.Araçların kaldırıma parkı da tamamen bitiyor. Büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyeleri, bundan sonra yapacakları kaldırımları Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği standartlara göre yapacak.


Kaldırımlar tümşehir ve ilçelerde aynı tip olacak. İçişleri Bakanlığı, TSE ile birlikte yaptığı çalışmanın ardından yaya kaldırımlarıyla yaya geçitlerine standart zorunluluğunu içeren tebliğe son şeklini verdi. Buna göre, belediyeler şehir içi yollarla kaldırımlarda TSE’nin 3 ayrı standardını uygulamak zorunda olacak.


ÜÇ AYRI STANDART


Standardlar, hareket kısıtlılığı bulunanlar dahil tümyayaların, şehir içi yollarda kaldırımları, yaya yollarını, yaya geçitlerini ve kavşakları güvenli ve rahat bir şekilde kullanmalarını sağlayacak. Yeni standartlara göre kaldırımlar şöyle olacak: Kaldırımlarda en az 50 cmemniyet şeridi, 25 cmmülkiyet şeridi ve 150 cmyürüme alanı olacak.


Buna göre...