24 / 04 / 2024

Kamu binalarının deprem projesi

Kamu binalarının deprem projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

O ilde yaşayanlara korkutan açıklama! 7 şiddetindeki depremlerde binaların yüzde 60'ı yıkılacak!

Ülke genelinde depremler olmaya devam ediyor. Artçı depremler vatandaşları korkuturken o il için de uzmanlardan uyarı geldi. 7 şiddetinde deprem olması halinde binaların yüzde 60'ının yıkılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Binaların tahliye edilmeden güçlendirilmesine imkan sağlayan yerli deprem sönümleyici geliştirildi!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri mevcut binaların hızlı, ekonomik ve güvenli şekilde güçlendirilmesine imkan verecek yerli sismik sönümleyici geliştirdi. 

Sert yükseliş! Kamu bankalarının bireysel kredi faizlerinde deprem!

Merkez Bankası faiz artırımı kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faizini sert etkiledi. İşte detaylar...

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99'unun taraması tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladıklarını söyledi.

İzmirliler dikkat! Binaların yapı durum tespiti için başvurular başladı! Binalara deprem karnesi verilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelindeki binaların yapı durum tespiti için başvuru süreci resmen başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Özel okullarda deprem isyanı: Veliler binaların depreme dayanıklı olmadığını iddia etti!

İstanbul'da çocukları özel bir eğitim kurumunda eğitim gören veliler İTÜ İnşaat Fakültesi'nin kolejin binalarının riskli olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğine yönelik rapor hazırladığını öne sürerek, yönetimden çözüm bulmasını istedi.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

O belediye müjdeyi verdi! Binaların deprem riski testi ücretsiz oldu! Acilen binanızı test ettirin!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem, bölgedeki 10 ilde on binlerce insanın ölümüne neden oldu ve yüz binlerce insan evsiz kaldı. İBB ise 2019’da hizmete aldığı 'Bina Tespiti' uygulamasıyla uzman ekiplerle başvuru yapanların evlerini ücretsiz inceleyerek depreme dayanıklılığı ölçüyor.

Binaların deprem riski artık 1-2 saatte hesaplanabilecek!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, ODTÜ'lü bilim insanları, binaların deprem riskini 1-2 saatte hesaplayarak hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlayan yeni yöntem geliştirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Kamu binalarının deprem projesi Haberi

Kamu binalarının deprem projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce kamu binalarının depreme dayanıklılığının ve enerji verimliliğinin artırılması için çalışmalara başlandı. Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Gündoğmuş'un haberine göre; Dünya Bankası, kamu binalarında deprem önlemlerinin alınması için Kamu Binalarında Deprem Dayanımı ve Enerji Verimliliği Projesi kapsamında 265 milyon dolarlık kredi verildi. 

Kamu Binalarında Deprem Dayanımı ve Enerji Verimliliği Projesi ile ülkemizde depreme karşı dayanıklılığın artırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında hastane, okul, yurt gibi 140'tan fazla kamu binası  güçlendirilecek ve yeniden inşa edilecek. Bu kapsamda kamu binalarının daha da dayanıklı olması ve enerji verimliliği açısından artırılması ve enerji tasarrufunun sağlanması planlanıyor. Kamu binalarında yaşayan 26 bin kişi projeden yararlanırken, projenin AR-GE çalışmaları ve ihale süreciyle ilgili gerekli çalışmalar tamamlanıyor.

500 kamu binasında enerji verimliliği uygulaması...