25 / 04 / 2024

Kamu ihaleleri resmi gazete

Kamu ihaleleri resmi gazete

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Kamu ihalelerine düzenleme!

Koronavirüs sürecinde hız kazanan e-ihalelerde teminat mektubunun elektronik sunumu zorunlu hale getirildi

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Deprem bölgesinde kamu borçları taksitlerinin ödeme süresi resmen uzatıldı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deprem bölgesinde mücbir sebebin sürmesi sebebiyle kamu borçları taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı!

Resmi Gazete'de yayımlanan kara göre, kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı. Tecil faiz oranı ise yıllık yüzde 36 olarak belirlendi.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı! Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Haziran ve 18 Aralık! 

Kamu işçilerine ödenecek ikramiye tarihleri merak ediliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı. Peki kamu işçilerinin ikramiyeleri ne zaman verilecek? 

Kamu İhale Kurumu memur alımı! Detaylar ve başvuru linki burada!

Kamu İhale Kurumu KPSS puanı ile memur alımı gerçekleştireceğini paylaştı. 26 Nisan 2023’de Resmi Gazete’de yayımlanan ilan doğrultusunda, ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından memur alımı yapılacağı duyuruldu. Peki, son başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler? İşte merak edilenler...

Kamu kurumuna işçi alımı yapılacak! İşte şartlar

İŞKUR resmi internet adresinde güncel iş ve personel alım ilanları yayınladı. Söz konusu ilana göre, kamuda görev almak üzere 174 kamu personeli ve şoför alımı ilanı açıldı. İŞKUR tarafından resmi internet adresinde başvuru şartları ve tarihi açıklandı.

Vatandaşın yüzünü kamu bankaları güldürecek! İşte o kredi kampanyaları ile vatandaş rahat nefes alacak!

Kamu bankaları, vatandaşların ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bu dönemde nefes aldıracak kredi kampanyalarını resmi sitelerinde duyurdu. 

Eğitime bir hafta ara verildi, kamu ihaleleri ertelendi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime bir hafta ara verilirken, depremlerden etkilenen illerde 7-17 Şubat tarihlerinde yapılacak ihalelerin, ihale tarihinden itibaren 2 hafta sonra aynı saatte yapılmak üzere ertelendiği duyuruldu.

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Milli Emlak'tan Balıkesir'de kamu konutu fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen Ocak 2023 ihale ilanlarını resmi web sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Balıkesir Edremit'te kamu konutu satacak.

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan ilana göre; personel eksiğinin önlenmesi için istenilen kriterleri karşılayan 14 sözleşmeli kamu personeli alacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Hangi kriterler aranıyor?

Kamu ihaleleri resmi gazete Haberi

Kamu ihaleleri resmi gazete

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Yayımlanan tebliğe göre, kamu ihalelerinde, idareler tarafından bütçe ödeneklerinin belli alım yöntemleri çerçevesinde kullanımında kanunda kurala bağlanan oranın aşılabilmesi konusunda KİK'e yapılacak uygun görüş başvurularının EKAP üzerinden elektronik ortamda alınması hususu düzenlendi.

Yapılan yeni düzenlemeyle söz konusu başvuru kapsamında başvuru tarihine kadar yapılan harcamaların ve sene  içerisinde yapılmak istenen alımların daha sağlıklı, detaylı ve tasnife imkan verecek biçimde alınması sağlanacak.

Bu alanın disipline edilmesi, bütçelerde öngörülen ödeneklerin kullanılmasıyla ilgili söz konusu sürecin daha hızlı, şeffaf, analize elverişli ve denetlenebilir şekilde yürütülmesi, ayrıca yapılacak başvurularda yetkili makamların açıklığa kavuşturulması hedefleniyor.

Tebliğ, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek.

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair...