18 / 04 / 2024

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesi Tebliği

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesi Tebliği

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, İdareler tarafından işletilen sosyal tesisleri kapsıyor..

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...

Çalışma Bakanlığı duyurdu! Kamu işçilerinin ikramiyeleri bugün hesaplara yatıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal medyadan ilave tediye ödemelerine ilişkin bir açıklama yayımladı. Bu kapsamda kamu işçilerinin ikramiyeleri bugün hesaplara yatıyor.

Kamu işçisine 1595 TL'lik sosyal destek, 4 ikramiye!

Toplu iş sözleşmesinin zam oranının belli olması sosyal haklarını da iyileştirilecek. Aylık sosyal yardım ücreti 1595 TL oldu. Sendika üyesi kamu işçileri ise yılda 4 ikramiye alacak.

Temmuz ayı emekli zammı ne kadar olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez rakam verdi!

Kamu işçisi maaşına yapılan zammın ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez en düşük emekli maaşına dair rakam verdi. İşte detaylar!

Bakan Bilgin'den kamu işçilerinin zammına ilişkin son dakika açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin ücret artışı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Kamu işçisine zam oranı belli oluyor! Hükümetin yeni teklifi ne olacak?

Kamu işçilerinin zam pazarlığı görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ temsilcileri ile bugün (9 Mayıs) yine görüşme gerçekleştirecek. Peki kamu işçisinin maaşı ne kadar olacak, 15 bin lira olacak mı? İşte detaylar...

Kamu işçilerinin zammı ne kadar olacak? Kamu işçisi maaşına ne kadar zam gelecek? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamu işçilerine yapılacak zam için bugünü işaret etmişti. Peki kamu işçilerinin zam oranı bugün belli olacak mı? Kamu işçilerinin zammı ne kadar olacak? 

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.

700 bin kamu işçi için flaş gelişme! Taban ücrette yeni teklif geldi mi? Bakan Bilgin devreye girdi!

Kamudaki 700 binden fazla işçinin Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında alacağı zam oranının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce açıklanarak imzalanması öngörülüyor. Taban ücrette yeni teklif içinse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in devreye girdiği belirtiliyor

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kamu çalışanlarının beklediği haber sonunda geldi! Bakan Bilgin peş peşe açıkladı! 4 defa ikramiye alacaksınız!

Kamuda çalışan 700 bin işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde artık sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin binlerce kamu çalışanını mutlu edecek haberi açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmen duyurdu! Beklenen haber sonunda geldi! 517 memur ataması yapılacak! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından binlerce kişinin yüzünü güldürecek duyuru geldi. Yapılan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarına 517 atama yapılacak. Peki kimler atanacak? Kimlerin ataması yapılacak? İşte detaylar...

Kamu işçilerine zam gelecek mi? Çalışma Bakanı açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu işçilerinin zamları ile ilgili açıklamalar yaptı. Türk-iş Başkanı Atalay da kapsam dışında kalan işçilerin kadro beklentisiyle ilgili konuştu.

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesi Tebliği Haberi

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesi Tebliği

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İdareler tarafından işletilen sosyal tesisleri kapsayan Tebliğ, idarelere ait sosyal tesislerin etkili, ekonomik ve verimli işletilmesine, güçlü bir idari ve mali yapının oluşturulmasına yönelik tedbirlerin alınmasını sağlıyor.


TEBLİĞ


Maliye Bakanlığından:

KAMU SOSYAL TESİSLERİNİN İŞLETİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; idarelere ait sosyal tesislerin etkili, ekonomik ve verimli işletilmesine, güçlü bir idari ve mali yapının oluşturulmasına yönelik tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, idareler tarafından işletilen sosyal tesisleri kapsar.


Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ; 13/12/1983 tarihli ve 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Tebliğde geçen;

a) Bakanlık: Maliye Bakanlığını,

b) Faaliyet Sonuçları Değerlendirme Raporu: Sosyal tesise...