Gürsel Tekin'den kamu bankalarına tepki: Sadece imar beton lobilerine ve müteahhitlere kredi yağıyor!
CHP'de genel başkan yardımcısı, genel sekreter ve milletvekili olarak farklı kademelerde görev alan Gürsel Tekin sosyal medyadaki paylaşımında, kamu bankalarının vatandaşın yanında durmadığın söyleyerek eşletirdi.
CHP'de genel başkan yardımcısı, genel sekreter ve milletvekili olarak farklı kademelerde görev alan Gürsel Tekin, milyonlarca konut, dükkan ve arsanın el değiştirdiğini söyleyerek en büyük gayrimenkul zenginlerinin artık bankalar ve tefeciler olduğunu belirtti.
Önceden kamu bankalarının halkın yanında yer alırken günümüzde sadece müteahhide, ihale karteline, imar beton lobisine kredi yağdığını açıkladı.
İşte Gürsel Tekin'in sosyal medya hesabı X'teki o paylaşımı...
Kamu bankası dediğin vatandaşın yanında olurdu…
Ama şimdi sadece müteahhide, ihale karteline, imar beton lobisine kredi yağıyor.
Vatandaş mı?
Kredi alamıyor, çaresiz kalıyor, tefecinin kucağına itiliyor.
Sonuç:
Milyonlarca konut, dükkan, arsa el değiştiriyor.
Bu ülkede artık en büyük gayrimenkul zengini bankalar ve tefeciler!
Adı kamu, kendisi karaborsa bankası!
Vatandaş borçla boğuşurken, bir avuç zengin servetine servet katıyor.
Kira bedeli ev sahibine verilmezse ne olur?
|
