24 / 04 / 2024

Kamu taşınmazları satışı

Kamu taşınmazları satışı

Önümüzdeki 3 senede 23 milyar Türk Lirası tutarındaki kamu malı özelleştirme yoluyla şirketlere satılacak. Kamuya ait varlıkların satışı yapılarak 2022'de 9 milyar, 2023 yılında 10 milyar, 2024'te de 4 milyar Türk Lirası tutarında özelleştirme geliri elde edilecek.

Kamu ve hazine taşınmazları satışa çıkıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 7 bin 349 adet Hazine taşınmazını ihaleyle satmaya, 351 taşınmazı kiralamaya hazırlanıyor. Hazine taşınmazları teşvik belgeli yatırımlarda yatırımcıya çok cazip fırsatlar sunuyor.

Kütahya Gediz Belediyesi 5 adet taşınmazı satıyor!

Gediz Belediye Başkanlığı 2 mahallesindeki 5 adet arsayı satışa çıkaracağını duyurdu. Taşınmazların satış ihalesi 13 Aralık 2023 Çarşamba Günü 14:00 ile 15:00 saatleri arasında yapılacak.

O ilde 5 taşınmaz satılacak!

Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt’ta 5 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlar için 15 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Karayolları, Sivas’taki 4 taşınmazı satışa çıkardı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 16’ncı Bölge Müdürlüğü, Sivas’ta 4 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlarının tümünün Suşehri ilçesindeki farklı köylerde yer aldığı öğrenildi.

Borç nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki taşınmazlar satışa çıkarıldı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki bir borç nedeniyle, aşağıda cinsi, miktarı ve değerleri belirtilen taşınmazlar satışa çıkarıldı. İlgili taşınmazlar, e-devlet üzerinden erişim sağlanabilen esatis.uyap.gov.tr adresinde 2023/22531 TLMT. sayılı dosya numarasıyla detaylı olarak görüntülenebilir.

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sahibi olduğu taşınmazlar, kurumun konuya ilişkin duyuruyu yayınlamasından sonra elektronik ortamda satılmaya başlayacak. Detaylar peş peşe açıklandı. 

Bu fırsatı değerlendirin! O ilimizde belediye taşınmazları satışa çıkardı! 6 Mart 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Yatırımcıları sevindiren bir haber daha geldi. Belediye tarafından 4 taşınmaz ihale usulüyle satılıyor. Kaçırılmayacak fırsatın ihalesi ise 6 Mart 2023’te yapılacak.

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Bodrum, Urla ve Çaycuma’daki o taşınmazlar satıldı!

Bugünkü 31741 Sayılı Resmi Gazete'de yer alan karara göre Bodrum, Urla ve Çaycuma'da toplam 106 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz 543 milyon TL'ye satıldı.

İpotekli taşınmaz satılabilir mi? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ipotekli taşınmazların satışını kaleme aldı. 

Ordu Büyükşehir'in satışa çıkardığı taşınmazlar TBMM'de!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesinin satışa çıkardığı taşınmazları meclis gündemine taşıdı. 

Kamu taşınmazları satışından 5 milyar TL gelir elde edilecek!

Önümüzdeki 3 senede 23 milyar Türk Lirası tutarındaki kamu malı özelleştirme yoluyla şirketlere satılacak. Kamuya ait varlıkların satışı yapılarak 2022'de 9 milyar, 2023 yılında 10 milyar, 2024'te de 4 milyar Türk Lirası tutarında özelleştirme geliri elde edilecek.

Kamu taşınmazları satışı Haberi

Kamu taşınmazları satışı

Önümüzdeki 3 senede 23 milyar Türk Lirası tutarındaki kamu malı özelleştirme yoluyla şirketlere satılacak. Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; 3 senelik dönemde özelleştirmeden en yüksek gelir, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştirileceği 2023'te öngörülüyor. Hedeflendiği gibi 10 milyar TL'lik kamu malının satışı yapılırsa, seçimler için kullanılabilecek daha fazla kaynak olacak.

PARSEL PARSEL SATIŞ

2022-2024 senelerini kapsayan Orta Vadeli Program'a (OVP) konulan özelleştirme hedeflerine göre, kamuya ait varlıkların satışı yapılarak 2022'de 9 milyar, 2023 yılında 10 milyar, 2024'te de 4 milyar Türk Lirası tutarında özelleştirme geliri elde edilecek. Özelleştirme hedefinin tutturulması durumunda 3 senelik dönemde toplam 23 milyar Türk Lirası tutarında kaynak toplanacak. Toplanan kaynağın bir bölümü özelleştirme giderlerine harcandıktan sonra kalan bölüm hazineye gelir aktarılacak. 

Bu seneki özelleştirme uygulamalarından ise kasaya 5 milyar...