20 / 04 / 2024

Kamulaştırma kararının iptali dilekçesi nasıl yazılır

Kamulaştırma kararının iptali dilekçesi nasıl yazılır

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınması işlemi olan kamulaştırmaya itiraz edilebiliyor.İşte kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Ankara'nın 4 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Çubuk, Sincan, Polatlı, Güdül ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bartın Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bartın ili, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Ankara'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Gölbaşı, Bala ve Polatlı sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Manisa'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili, Sarıgöl, Şehzadeler ve Soma sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya Sarayönü ilçesi için kamulaştırma kararı!

Konya ili Sarayönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya'nın 7 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya Sarayönü için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Sarayönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Konya ili Sarayönü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay Altınözü için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Altınözü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay ili Altınözü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bartın Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bartın ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31499 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak, Kastamonu ve Bartın için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak, Kastamonu ve Bartın illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Aydın için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu Hanönü için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ili Hanönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamulaştırma kararının iptali dilekçesi nasıl yazılır Haberi

Kamulaştırma kararının iptali dilekçesi nasıl yazılır

Kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

İstimlak olarakta bilinen kamulaştırma, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetinin alınması olarak tanımlanıyor.


Kamulaştırma Kanununda kamulaştırma işlemlerinin nasıl yapılacağı kapsamında açıklanıyor. Burada yer alan esaslara göre istimlak bedelinin tespiti ve tescil davası kapsamında mahkemenin taşınmazın idare adına tescil edilmesine yönelik verdiği kararlar kesin oluyor.Buna göre, bu kararın temyiz edilmesi için itiraz edilemiyor. Ancak istimlak bedeline itiraz edilebiliyor. 


2942 sayılı kanuna göre, istimlak bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurularak yapılabiliyor.Kamulaştırma kararının bedeline itiraz için dilekçe şu şekildedir:


Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi


........ MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE        ...