29 / 03 / 2024

kanal istanbul yeniköy ev kamulaştırma

kanal istanbul yeniköy ev kamulaştırma

Kanal İstanbul’un yanı başında yapılacak lojistik merkezi için Arnavutköy’ün Yeniköy Mahallesi’nde bulunan 650 ev kamulaştırılacak. Hak sahipleri imar planlarına itiraz edeceklerini belirtiyor. 

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul, Montrö’yü etkiler mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde ''Kanal İstanbul, Montrö’yü etkiler mi?'' konulu yazı kaleme aldı...

Kanal İstanbul 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanın Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nin 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyerek projenin çevre ve şehircilik harikası olacağını belirtti. 

Emekli büyükelçilerden Kanal İstanbul için açıklama!

126 emekli büyükelçi bir araya gelerek Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada Kanal İstanbul'un Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açılacağı belirtilerek projeden vazgeçilmesi gerektiği bildirildi. 

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Kanal İstanbul anketi: Yüzde 35.8 evet, yüzde 49.3 hayır!

Area Araştırma’nın son anketine göre vatandaşların yüzde 49.3’ü Kanal İstanbul projesine olumlu bakmıyor. AKP seçmeninin yüzde 12’si de projeye olumlu bakmadığını belirtiyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesinden etkilenecek bölgelere ziyaret!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinden kuzeyde en fazla etkilenecek bölgelerin başında yer alan Yeniköy ve Karaburun’da incelemelerde bulundu.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir için 650 ev kamulaştırılacak!

Kanal İstanbul’un yanı başında yapılacak lojistik merkezi için Arnavutköy’ün Yeniköy Mahallesi’nde bulunan 650 ev kamulaştırılacak. Hak sahipleri imar planlarına itiraz edeceklerini belirtiyor. 

SONAR'dan Kanal İstanbul anketi: Yüzde 53.7 projeye karşı!

SONAR'ın anketine göre, vatandaşların yüzde 53.7'si Kanal İstanbul projesinin yapılmaması gerektiğini düşünüyor. Projeyi onaylayanların oranı ise yüzde 35.9...

Kanal İstanbul masası yıkılmıştır, depremi konuşacağız!

Kanal İstanbul Projesine tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; "Kanal İstanbul masası yıkılmıştır. Bakın, her gün sallanıyoruz. Depremi konuşacağız” dedi...

Kanal İstanbul'un yıllık geliri ne kadar olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'dan yıllık ne kadar gelir elde edileceğini açıkladı. İşte Kanal İstanbul'un yıllık geliri...

Kanal İstanbul ekolojik yıkım projesidir!

Kanal İstanbul projesinin, İstanbul'a yıkım getireceğini söyleyen vatandaşlar, Küçükçekmece'de bir araya geldi...

Kanal İstanbul her yönüyle masaya yatırılacak!

İBB, Kanal İstanbul Projesi'ni, bilim insanlarının katılacağı çalıştayda her yönüyle tartıştırıyor. 10 Ocak'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek çalıştayın açılış konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.

kanal istanbul yeniköy ev kamulaştırma Haberi

kanal istanbul yeniköy ev kamulaştırma

Karadeniz'i Marmara'ya bağlayarak Boğaz'daki gemi trafiğini hafifleteceği ifade edilen çılgın proje Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu Yenişehir projesi için hazırlanan imar planına göre bir mahalle tarihe karışacak. 

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planını 2019 yılı sonunda değiştirerek Kanal İstanbul ve Yenişehir'i planlara işleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgedeki yapılaşmayı parsel parsel belirleyecek olan 7 etaplık 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarından 3'ü Haziran'ın sonunda onaylandı. İtirazların değerlendirilmesi amacıyla 2 Temmuz'da bir ay süreyle askıya çıkarılan planlar Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerini kapsamakta.

650 EV KAMULAŞTIRILACAK

Planlara göre, Arnavutköy ilçesine bağlı olan ve Karadeniz kıyısında bulunan Yeniköy Mahallesi, projesi çerçevesinde istimlak edilecek. Yeni havalimanının hemen yanı başındaki mahalledeki...