25 / 04 / 2024

Kapadokya alan koruması

Kapadokya alan koruması

AK Parti'li milletvekillerinin, Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve doğal dokusunun birlikte korunması, farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin kurulacak Kapadokya Alan Başkanlığında toplanmasını öngören kanun teklifi kabul edildi.

Kapadokya'da sit alanında konut inşa ediliyor iddiası!

Kapadokya, Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Kapadokya'da toplu konutlaşma gittikçe hızlanıyor. Sit alanlarına da konut inşa edildiği ileri sürülüyor.

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya'da 25 yapı daha yıkıldı!

Kapadokya'da, doğal ve arkeolojik sit alanı içinde hayata geçirilen 25 yapının daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Kapadokya'da son 2 yılda 310 izinsiz yapı yıkıldı!

Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kapadokya'da 2019 ve 2020 yılında sit alanı içindeki izinsiz 310 yapının yıkımının yapıldığını 234 yapının daha yıkılacağını söyledi.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Satın Alma ve İhale Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Satın Alma ve İhale Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31187 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya'da sit alanları imara mı açılıyor?

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Kapadokya bölgesinde SİT alanı olup olmadığı dikkate alınmaksızın ve koruma statülerinin bütünlüğü aranmaksızın, nazım imar ve uygulama imar planları yapılabilecek.

Kapadokya alanı nazım ve uygulama imar planları eş zamanlı hazırlanacak!

Kapadokya Alan Başkanlığı sınırlarında fiziki, doğal, estetik, tarihi, kültürel değerleri korumak ve geliştirmek için usul ve esaslar belirlendi.

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Kapadokya'da baraka tipi 4 iş yeri yıkıldı!

Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan binaların ortadan kaldırılmasına yönelik proje kapsamında, Zelve Ören Yeri girişinde bulunan baraka tarzı 4 iş yerinin yıkımı yapıldı.

Kapadokya'da kaçak barakaların olduğu alan modern görünüme kavuşturuldu!

Nevşehir Derebağ Cevizli mevkisinde sac ve briketten yapılmış barakaların yer aldığı alan, TOKİ tarafından modern bir görünüme kavuşturuldu.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Kapadokya alan koruması Haberi

Kapadokya alan koruması

Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili kanun teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Yeni teklife göre, Kapadokya alanında bulunan Hazine ile kamu kurum ve kuruluşlarının özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, trampası, arsa veya kat karşılığı inşaat yaptırılması, kiraya verilmesi, ön izin verilmesi ve üzerlerinde irtifak hakkı kurulması gibi işlemler başkanlığın uygun görüşüyle yapılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde, Kapadokya'da geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları ile meri planlara ve komisyon kararlarına aykırı uygulama yapılamayacak. Kapadokya Alan Başkanlığı bu alanda her türlü aykırı uygulamanın giderilmesini sağlamaya, gerektiğinde aykırı uygulamaya konu yapı ve tesisleri yıkma veya yıktırmaya yetkili olacak.

Kapadokya alanında bulunan Hazine ile kamu kurum ve kuruluşlarının özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, trampası, arsa veya kat karşılığı inşaat yaptırılması,...