19 / 04 / 2024

Kapadokya otel doluluk oranı

Kapadokya otel doluluk oranı

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Müze otel konsepti Türkiye'de yayılmaya başladı!

Fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak gerçeğiyle yola çıkılan Müze otel anlayışı, İstanbul, Kapadokya, Sinop, Urla, Datça gibi Türkiye'nin birçok kentinde uygulanıyor...

Kapadokya Lodge Otel'in satışı tamamlandı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kapadokya Lodge Otel'in satışına ilişkin tapu devir işlemleri tamamlandı. 55,7 milyon TL tutarındaki KDV dahil satış bedelinin tamamı tahsil edildi...

İş GYO Kapadokya Lodge Otel'i 55.7 milyon TL'ye Tarman Çimento'ya sattı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kapadokya Lodge Otel ile otelin yan parselinde bulunan 11 bin 409 metrekare yüz ölçümlü arsayı Tarman Çimento'ya 55.7 milyon TL'ye sattı...

Dorak Holding ve HIS Global yeni otel açacak!

Dorak Turizm ile Japon turizm devi HIS Global Kapadokya'da ve Pamukkale'de yeni otel açmak için çalışmalara başladı.

Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi, Narderesi Mevkii, 122 ada, 2 ve 3 numaralı parsellerdeki Kapadokya Lodge Otel'e ilişkin değerleme raporu yayınladı...

İş GYO Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi'nde yer alan Kapadokya Lodge Otel'in değerleme raporunu yayınladı. 

Niziplioğlu'ndan İstanbul ve Kapadokya'ya otel yatırımı!

Niziplioğlu Holding, 100 milyon dolar yatırımla iki yıl içinde İstanbul-Mecidiyeköy ve Kapadokya’da iki oteli daha hizmete açacak. Firma İstanbul ve Kapadokya'ya 100 milyon dolarlık otel yatırımı yapacak.

Kapadokya'daki kaçak yapıya devlet refleksi!

Sabah yazarlarından Yavuz Donat, "Kapadokya'da... Peri Bacaları'nın bitişiğinde otel yapılmaya başlandı. İnşaat tepki aldı. Erdoğan emir verdi, Turizm Bakanlığı yıkım kararı aldı... İnşaat yerle bir. İşte "Devlet refleksi" bu.Vatandaşın "Devletten beklediği" bu." dedi...

Kapadokya’da neler oluyor? Yıkımlar sürecek mi?

Kapadokya’nın kalbi Göreme’de, milli parkın içindeki peri bacalarına adeta sürtünen otel inşaatının yıkımına başlandı. Peki yıkımların devamı gelecek mi?

Peribacalarında otel inşaatına tepki!

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının yanında inşa edilen otel tepki çekti.

Niziplioğlu Holding iki otelle Kapadokya’ya çıkarma yapıyor!

Niziplioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Niziplioğlu, Kapadokya’da iki otel yatırımı için çalışmalara hız verdiklerini açıkladı...

Kapadokya otel doluluk oranı Haberi

Kapadokya otel doluluk oranı

Kapadokya bölgesinin doğal ve tarihi dokusuna uygun inşa edilen butik oteller yabancı turistler kadar artık yerli turistlerin de ilgisi görmeye devam ediyor. Bölgenin en çok ziyaret edilen turizm merkezi olan Göreme'de de yerli turistlerin butik otellere olan ilgisinin her geçen yıl daha da artmaya başladığını kaydeden Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yerli turistlerin butik otelleri tercih etmeye başlamasıyla birlikte bölge turizminin kalitesinin daha da arttığını ifade etti. 



Geçtiğimiz yıllarda bölgedeki butik otellerin genelde yabancı turistler tarafından tercih edildiğini ve yerli turistlerin butik otelleri istenilen düzeyde tercih etmediğini söyleyen Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Durmaz, son birkaç yıldır bölgeye gelen yerli turistlerin de butik otelleri tercih etmeye başladıklarına işaret etti. 


Kapadokya Muşkara...