27 / 04 / 2024

kapanan dükkanlar koronavirüs

kapanan dükkanlar koronavirüs

Kovid-19 salgını önlemleri esnafı olumsuz etkiledi, birçok iş yeri kapanıyor. Camına “kiralık-satılık” yazılı afiş asan dükkân sayısı her geçen gün çoğalırken, emlakçılara göre bir o kadar da 'görünmeyen kiralık' iş yeri bulunuyor.

Laleli, Merter ve Osmanbey'de dükkanlar kepenk indiriyor! Tekstil merkezleri kira ve masraflar karşısında zorda!

Global resesyonun yanı sıra Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin savaşları da İstanbul’da Laleli, Merter ve Osmanbey gibi bölgelerdeki dükkanları etkiledi. Satışların yüzde 60’lara varan oranda düştüğü bölgelerde dükkanlar kepenk indiriyor ya da küçülmeye gidiyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki AVM ve dükkanların kapanma saati değişti!

İstanbul'da AVM, cadde mağazaları ve semt dükkanlarının çalışma saatleri koronavirüs nedeniyle yeniden düzenlendi.

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

'Hobbit evleri'ne koronavirüs talebi!

Sivas'ta belediyenin "Yüzüklerin Efendisi" filmindeki "Hobbit evleri"nden esinlenerek şehir yakınındaki mesire alanında yaptığı yamaç evleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde izole tatil yapmak isteyen vatandaşların igli odağı oldu. 

Koronavirüs ile e-ihalede 4 kat artış!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs sürecinde hızlanan e-ihalelerin sayısı, bu yılın nisan-ağustos döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 326 arttı.

Koronavirüs Fransız şatolarını da vurdu! Fiyatlar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Avrupa'daki emlak fiyatlarını da oldukça etkiledi. Fransa'daki şato ve malikanelerin fiyatları, virüs sebebiyle yüzde 15 ile yüzde 30 arası ucuzladı.

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönemi!

Koronavirüs döneminde gayrimenkul sektöründeki değişimleri anlatan Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, ''Covid-19 virüsünün etkisi ile gayrimenkul yatırımı, alım satım gibi işlemler ikinci plana itilmeye başlandı'' dedi.

Koronavirüs salgını: İngiltere ve Galler'de 230 bin kiracı evsiz kalabilir!

Britanya'da koronavirüs salgını nedeniyle kiralarını ödeyemeyenlerin evden çıkarılmasını önleyen geçici düzenlemenin süresi 23 Ağustos'ta sona eriyor. Düzenlemenin devam etmemesi halinde 230 bin kiracının evlerinden çıkarılabilir.

ABD'de ofislere dönenlerin sayısı yüzde 10'un altında!

ABD'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele sürecinde vaka sayılarının azalmasıyla normalleşme yolunda 2'nci aşamaya geçilen New York'ta ofislere dönen çalışan sayısı yüzde 10'un altında seyretti.

Koronavirüs sitelerde aidat ödemelerini etkiledi mi?

Mart-Haziran döneminde site aidatlarının ödenme performansı önceki dönemlere göre yüzde 40 oranında azaldı. Koronavirüs sonrası site sakinlerinin beklentileri de arttı...

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri alındı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polis kuleler için görevlendirildi.

Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların yarısı kepenklerini açmadı!

Mısır Çarşısı’nda dükkanların yarısının açılmadığını söyleyen esnaf, "3 ay kira ödemedik. Geriye dönük kiraların alınmamasını ya da işler açılınca alınmasını talep ediyoruz." diyor

kapanan dükkanlar koronavirüs Haberi

kapanan dükkanlar koronavirüs

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik olarak zor günler geçiren çok sayıda iş yeri kepenklerini kapattı. Bu dönemde şehirlerin işlek caddelerinde kiralık ilanı olan dükkân sayısı da gözle görülür biçimde çoğaldı. Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; devlettin açıkladığı 'iş yeri kira olan büyükşehirlerdeki esnafa 750, küçük şehirlerdeki esnafa 500 TL kira yardımı' 2021'de yapılacak. Salgın sebebiyle esnafın zor günler geçirdiğinedikkat çeken emlakçılara göre gelecekte kiralık ilan sayıları daha da çoğalacak. 

‘NE YANA BAKSANIZ KAPALI DÜKKAN GÖRÜYORSUNUZ’

Kovid-19 salgını sürecinde kapanan iş yerleri ile ilgili net bir sayı tespit edemediklerinin altını çizen İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nizameddin Aşa’ya göre ne yana bakılırsa bir boş dükkân ve kiralık ilanı görülüyor. Özellikle kafe, restoran ve kahvehane gibi işletmelerin salgın sürecinde...