27 / 04 / 2024

kapatılan işyerlerine devlet desteği

kapatılan işyerlerine devlet desteği

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Osmaniye'de afetzede esnaflar için yapılan iş yerlerinin teslimleri başladı!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde işletmeleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için planlanan 95 prefabrik iş yerinden tamamlanmış olan 65 tanesinin teslimlerine başlandı.

TCDD 114 işçi alacak! Devlet Demiryolları personel alımı iş başvuru şartları neler?

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 114 işçi alacağı ilan edildi. 

Bekçi adayları müjde! 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği e-Devlet sınav giriş yerleri erişime açıldı!

Bekçilerin heyecanla beklediği sınav giriş belgeleri erişime açıldı. İşte 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav giriş belgesi e-Devlet sorgulama ekranı. Tıklayarak hemen öğrenin...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı! Korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktarıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçen sene zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktarıldığını açıkladı. 

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…

Hatay'da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 509 esnafa devlet desteğiyle inşa edilen geçici iş yerleri teslim edildi.

Deprem bölgesinde yarı devlet destekli projeye başlanıyor! Evini kendin yap projesinde yarısını devlet hibe ediyor! 

Depremden etkilenen 11 ilin hızla kalkındırılması için proje çalışmaları devam ediyor. Vatandaşların evlerine, esnafların ise iş yerlerine hemen kavuşması için dönüşüm projeleri detayları belli oldu.  TOKİ rezerv alanı haricinde depremden zarar gören evlerin yerine konut yapılabilecek. 

Anneler İçin Devletten Müjdeli Haberler: Analık Sigortası ve 6 Destek Ödemesi Yolda!

Türkiye'de çalışan anneler için devlet tarafından sağlanan destekler artıyor. Analık sigortası ve çeşitli destek ödemeleri ile annelerin hem çocuklarına bakabilmesi hem de kariyerlerine devam edebilmesi amaçlanıyor.

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Tarım yatırımcılarına hibe desteği, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, devlet ya da uluslararası kurumlar tarafından sağlanan maddi desteklerdir. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre bu sene 478 projeye 1 milyar 43 milyon TL hibe desteği sağlanıyor.

Borsa İstanbul için dikkat çeken 5 talep!

7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası kayıpların üç gün içinde yüzde 16'yı aştığı Borsa İstanbul'da işlemler durdurulmuş oldu. İşlemlere kapatılan borsada 'durdurma' işleminin cuma gününe kadar sürmesi talep edilirken, gündeme ise borsaya 10 milyar liralık kaynak girişi sağlayabilecek beş talep gelmiş o

Elektrik, doğal gaz desteği ve sosyal yardım alanlara müjde! Artık PTT’ye gitmeye gerek kalmadı!

PTT üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için artık PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmadığı, hak sahiplerinin, elektrik, doğal gaz, tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemelerini e-Devlet üzerinden alabilecekleri açıklandı.

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

kapatılan işyerlerine devlet desteği Haberi

kapatılan işyerlerine devlet desteği

Nakdi ücret desteği bin 500 liraya yükseltildi ve bununla birlikte kısıtlamalardan etkilenen sektörlerdeki milyonlarca çalışanlar da bu ödemeden faydalanabilecek. 

A Haber'de yer alan habere göre; Koronavirüsle mücadele sürecinde olumsuz etkilenenlere destek olmak ve bir çok düzenlemelerin de yer aldığı torba yasa yürürlüğe girdi. Yasaya göre;

Nakdi ücret desteği günlük 50 liraya çıkartıldı.

Bu kapsamda aylık yapılacak ödeme de bin 500 lira olacak.

Ödemeden damga vergisi kesilmeyecek.

Faaliyetleri kısıtlanan ya da kapatılan yiyecek, içecek sektörünün yanı sıra, internet kafe, spor, eğlence, eğitim kursları, yüzme kulüpleri, form tutma ve vücut geliştirme, bilardo, düğün, balo, kokteyl salonları, eğlence parkları, lunaparklar, oyun makinelerinin işletilmesi, güzellik merkezleri, hamam, sauna, kaplıca sektörlerinde faaliyet gösteren iş yerlerinde, 2021 yılı Mart ayında hizmet akdi bulunan ve ücretsiz izne ayrılan çalışanlara Nisan-Mayıs ayları...