26 / 04 / 2024

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.



Nakdi ücret desteği bin 500 liraya yükseltildi ve bununla birlikte kısıtlamalardan etkilenen sektörlerdeki milyonlarca çalışanlar da bu ödemeden faydalanabilecek. 

A Haber'de yer alan habere göre; Koronavirüsle mücadele sürecinde olumsuz etkilenenlere destek olmak ve bir çok düzenlemelerin de yer aldığı torba yasa yürürlüğe girdi. Yasaya göre;

Nakdi ücret desteği günlük 50 liraya çıkartıldı.

Bu kapsamda aylık yapılacak ödeme de bin 500 lira olacak.

Ödemeden damga vergisi kesilmeyecek.

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan ya da kapatılan yiyecek, içecek sektörünün yanı sıra, internet kafe, spor, eğlence, eğitim kursları, yüzme kulüpleri, form tutma ve vücut geliştirme, bilardo, düğün, balo, kokteyl salonları, eğlence parkları, lunaparklar, oyun makinelerinin işletilmesi, güzellik merkezleri, hamam, sauna, kaplıca sektörlerinde faaliyet gösteren iş yerlerinde, 2021 yılı Mart ayında hizmet akdi bulunan ve ücretsiz izne ayrılan çalışanlara Nisan-Mayıs ayları için aylık bin 500 lira nakdi ücret desteği verilecek.

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Kapsam dahilindeki özel sektör iş yerlerindeki sigortalılar için Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Devletten çalışanlara müjdeli haber! 1500 TL destek kimlere verilecek?

Kapatılan veya faaliyeti sınırlandırılan iş yerleri kira ödeyecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön