20 / 04 / 2024

Devletten çalışanlara müjdeli haber! 1500 TL destek kimlere verilecek?

Devletten çalışanlara müjdeli haber! 1500 TL destek kimlere verilecek?

AK Parti milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan ekonomi için yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifinde kafe ve restoran çalışanlarına Ramazan döneminde 1500 TL destek sağlanacak...



Pandemi döneminde vatandaşlara sağlanan sosyal desteklere bir yenisi daha eklendi. Ramazan'da kapalı olacak kafe ve restoran çalışanlarına para desteği sağlanacak. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; binlerce çalışan devlet tarafından 1500 TL destek alabilecek. AK Parti milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan ekonomi için yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifinde kafe ve restoran çalışanlarına Ramazan döneminde 1500 TL destek sağlanacak. Pandemi döneminde 1500 TL destekle çalışanlar rahat bir nefes alacak. Peki, 1500 TL destek nasıl alınır? İşte detaylar...

AK Parti'nin, ekonomiye ilişkin yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kurumlar Vergisi oranının 2021 yılı kurum kazançları için %25, 2022 yılı kurum kazançları için ise %23 oranında uygulanması teklifin içerisinde yer alıyor.

 Devletten çalışanlara müjdeli haber! 1500 TL destek kimlere verilecek?

AK Parti milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan ekonomi için yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi şu maddeleri içeriyor:

*Kurumlar Vergisi oranının 2021 yılı kurum kazançları için yüzde 25, 2022 yılı kurum kazançları için ise yüzde 23 oranında uygulanması.

*Yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışanların nisan ve mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonu'ndan karşılanması ve yine bu sektörde çalışıp nisan ve mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara 1500 lira ödeme yapılması.

*Hastalık ve analık sigortasından ödenecek geçici iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazancın hesabında, iş göremezliğin başladığı tarihten önceki 12 ayın dikkate alınmasına yönelik düzenleme yapılması.

1500 TL destek için başvuruların, bir önceki dönemde olduğu gibi Ticaret Bakanlığı aracılığıyla yapılması bekleniyor. Ancak daha önce destek başvurusunda bulunan kişilere otomatik olarak ödeme yapılıp yapılmayacağı ise resmi açıklama ile açıklığa kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında; "Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek, ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız. Vatandaşlarımızdan bayramla birlikte her alanda özgürlüğümüzü gönlümüzce yaşayacağımız bir Türkiye fotoğrafına kavuşmak için bu süreci dikkatle ve hassasiyetle değerlendirmeye davet ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! İşçi başına 1500 TL destek verilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön