26 / 04 / 2024

Kapıcı dairesi yönetmeliği 2017

Kapıcı dairesi yönetmeliği 2017

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2024?

Apartmanın ortak alanı olan kapıcı dairelerinin kiraya verilip verilemeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi? 

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

MUSKİ yeni yapılan binaların yönetmeliği hakkında esnafa bilgi verdi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, yeni yapılan binaların içme suyu bağlantı esasları yönetmeliği konularında Datça esnafına bilgi verdi.

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği tam metni!

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği 25 Ağustos 2015 tarihinde 29456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, sigorta eksperliği faaliyetinin sigortacılık sektörüne olan güveni artırıcı biçimde sürdürülmesini amaçlıyor...

Kapıcı iş sözleşmesi yönetmeliği!

Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde; İş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi gibi bilgilere yer verilmesi gerekiyor. İşte kapıcı iş sözleşmesi yönetmeliği..

Vergi dairesi başkanlıklarının kuruluş ve görev yönetmeliği tam metni!

Vergi dairesi başkanlıklarının kuruluş ve görev yönetmeliği 8 Şubat 2015 tarihinde 29261 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi dairesi başkanlıklarının kuruluş ve görev yönetmeliği tam metni....

Sığınak yönetmeliği 2015!

Sığınak yönetmeliği 2015 gereğince; sığınak, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor...

Kapıcıların çalışma şartları nelerdir?

Kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esasları, Konut Kapıcıları Yönetmeliğinde düzenleniyor. Peki, kapıcıların çalışma şartları nelerdir?

Kapıcı sözleşmesi örneği 2015!

Konut kapıcıları yönetmeliği gereğince, apartman yönetimi ile kapıcının arasında iş sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Sözleşme kapsamında, kapıcıya, yöneticiye ve iş şartlarına yer verilmesi gerekiyor. İşte kapıcı sözleşmesi örneği 2015...

Kapıcı kira öder mi?

Konut Kapıcıları Yönetmeliği gereğince, kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenir mi? Kapıcı kira öder mi? İşte kapıcı ve kapıcı daireleri..

Kapıcı dairesi yönetmeliği 2015!

Kapıcı dairesi, apartman ve konut sitelerin kapıcıya ücretsiz kiralanan dairesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kapıcı dairesi bulundurma zorunluluğu var mıdır? İşte kapıcı dairesi yönetmeliği 2015 esasları..

Kapıcı hakları ve sorumlulukları nelerdir?

Bir apartman veya sitede çalışan kapıcı görevlilerinin yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları ve sahip olduğu bazı haklar bulunuyor. Peki, kapıcı hakları ve sorumlulukları nelerdir? İşte Konut Kapıcıları Yönetmeliği esasları..

Kapıcı dairesi yönetmeliği 2017 Haberi

Kapıcı dairesi yönetmeliği 2017

Kapıcı dairesi ve bekçi odası yapılacak binalarda uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Yönetmelik hükümleri 2017 Ekim itibari ile yürürlükte olacak.


Konut kullanımlı bağımsız bölüm sayısı 40’tan fazla olan ve katı yakıt kullanan kaloriferli veya kalorifersiz binalar için bir adet kapıcı dairesi yapılması zorunlu olacak.


Birden fazla yapı bulunan ve toplam bağımsız bölüm sayısı 40’tan fazla olan parsellerde de bu hüküm uygulanır, ancak bağımsız bölüm sayısının 80’i aşması halinde ikinci bir kapıcı dairesi yapılacak. 


Ayrıca, birden fazla yapının bulunduğu parsellerde 60’dan fazla bağımsız bölümü olan her bir bina için mutlaka ayrı bir kapıcı dairesi yapılacak.


Katı yakıt haricindeki diğer ısıtma sistemleri kullanılan konut kullanımlı binalar için bağımsız bölüm sayısının 60’tan fazla olması halinde bir, 150’den fazla olması halinde...