16 / 04 / 2024

Kapıköy Sınır Kapısı inşaatı

Kapıköy Sınır Kapısı inşaatı

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Ekonomistler enflasyonda çift haneli aylık artış bekliyor: Son 100 yılın en yüksek aylık Temmuz enflasyonu geliyor!

Enflasyonda yeniden artış beklentileri gündemde. KDV oranlarının artırılmasından sonra akaryakıttan ve doğalgazdan alınan ÖTV’nin yükseltilmesi enflasyon beklentilerinde değişikliğe neden oldu. Bazı ekonomistler temmuz ayında çift haneli aylık yükseliş öngörüyor. İşte ayrıntılar...

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme, Yalıkavak, Kıyıkışlacık'a 3 yeni proje! 170 milyon dolarlık yatırım! 

Akfen GYO Kadıköy Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık’ta yer alan 3 yeni projeyi 2026'ya kadar bitirmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar... 

Batıyakası Köy ön talep topluyor! Emlak Konut GYO'dan Zekeriyaköy'e 164 yeni konut geliyor! 

Batıyakası Köy projesinde ön talep süreci başladı. Emlak Konut GYO ve Yıldızlar Grup imzasıyla hayata geçirilen projede 164 konut bulunuyor. İşte Batıyakası Köy projesi ile ilgili merak edilenler...

İş GYO Kadıköy arsasının değeri belli oldu! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy Otel projesi arsasının değeri belli oldu. Peki İş GYO Kadıköy arsasının değeri ne kadar oldu? İşte açıklanan o rakam...

Kış yüzünü gösterdi! Sebze ve meyve fiyatları uçuşa geçti

Yaz aylarında tarladan çıkan mahsul ile sebze-meyvede fiyat artışları durmuştu. Kışın yüzünü göstermeye başlamasıyla birlikte yazlık sebze meyve ürünlerinde fiyatlar yeniden yükseldi.

Alarko GYO, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladığını açıkladı.

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Şeherli tarafından kuruldu.

Kapıköy Sınır Kapısı inşaatı Haberi

Kapıköy Sınır Kapısı inşaatı

Türkiye'nin İran'a yaptığı ihracatta önemli bir role sahip olacak Kapıköy Sınır Kapısı'nda TOBB'un girişimiyle geçen yıl yapılan modernizasyon çalışmalar sonrasında karşı taraftan beklenen hamle nihayet geldi. Türkiye ile 30 milyar dolarlık ihracat hedefi konusunda mutabık kalan İran hükümeti, 15 gün önce Razi'de inşaata başladı. 

Sabah'tan Feride Cem'in haberine göre; ülke olarak yaptığımız girişimlerin nihayet karşılık olduğunu ve bu adımın Van ve Türkiye için büyük önem taşıdığından bahseden Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, "Kapıköy'de yapılan çalışmaların kısa süre içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Burası tam kapasite ile hizmete geçerse bölgesel ticarette dengeler değişecek ve Van bölgenin lojistik üssü olacak" şeklinde konuştu.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

Hala iki ülke arasında bir geçiş güzergahı olarak faaliyette bulunan ve insan geçişlerinin yanı sıra küçük araçların...