05 / 05 / 2024

Kaptanpaşa Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı mı

Kaptanpaşa Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı mı

Şişli Belediye bünyesinde Kaptanpaşa Mahallesi’nde Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı. Kaptan Paşa Mahallesi’nde yer alan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi tamamen kadınları hizmetinde olacak.

TÜİK açıkladı! Türkiye'deki kadın nüfusu belli oldu

Türkiye'de kadın nüfusu 42 milyon 638 bin 306 olarak kaydedildi. Yapılan açıklama kapsamında, bu da nüfusun yüzde 49,9'un kadınlardan oluştuğu anlamına gelmektedir.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

İŞKUR açıkladı! Hastane ve sağlık kurumlarına kadın erkek personel alınacak...

Hastane personel alımlarına hakkında yapılan açıklama kapsamında, aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden hastane personeli alımı başladığı açıklandı. Buna göre, hastane ve sağlık kurumlarına 18-57 yaş arası kadın erkek personel alımı gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

İş Bankası'ndan kadın girişimcilere destek yağacak! 5 yılda 100 milyar liralık kredi kullandıracak!

“Kadının Güçlenmesi Bildirgesi” ile kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını taahhüt eden İş Bankası, Ağustos 2023 itibarıyla kadın girişimcilere 15,9 milyar TL’lik kredi sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orta Vadeli Program'ı (2024-2026) duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni sosyal konut projelerinin geleceğini açıkladı.

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü"nün yenileneceği ve 5 sene daha uzatılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

ŞOK’ta Tam yağlı eritme peynir 99 TL’ye, Carte D’or dondurma çeşitleri 79,90 TL’ye, kadın pijama takımı 139 TL’ye düştü!

ŞOK’a yeni haftaya özel büyük indirimler tüm ŞOK marketlerde başlıyor. Bu doğrultuda, tak- Tam yağlı eritme peynir 99 TL’ye, Carte D’or dondurma çeşitleri 79,90 TL’ye, kadın pijama takımı 139 TL’ye düştü. İşte 7 Ağustos Pazartesi Pazar ŞOK fiyat listesi...

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.

SGK kesenin ağzını açtı! Tek dilekçe ile 25 bin TL ödenecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu, o kişilere kesenin ağzını açtı. Bir dilekçe ile 25 bin TL para toplu olarak ödenecek. İşte detaylar!

Milli Savunma Üniversitesi taban puanı açıklandı mı? Kadın erkek astsubay puanları ne kadar oldu?

Milli Savunma Üniversitesi'nin Aday Belirleme Sınavı, 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi ve yaklaşık 600 bin adayın katılımıyla tamamlandı. Sınav sonuçları merakla beklenirken, adaylar MSÜ Kara, Hava ve Deniz Harp Okulu erkek-kadın taban puanları ile kontenjan listelerine odaklandı. İşte adayların

İş Bankası'ndan kadın işletmecilere 100 milyar TL'lik destek!

İş Bankası, “Kadının Güçlenmesi Bildirgesi” yayımlayarak kadın işletmecilere 5 sene içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını duyurdu. İşte son dakika açıklamasının detayları...

Müjde! Aile Bakanlığı kesenin ağzını açtı! SED destek parasını hesaplara peş peşe yatırdı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının hesaplara yatacağı tarih açıklandı. Müjde! Aile Bakanlığı kesinin ağzını açtı! SED destek parasını hesaplara peş peşe yatırdı!

Kaptanpaşa Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı mı Haberi

Kaptanpaşa Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı mı


Şişli Belediye bünyesinde Kaptanpaşa Mahallesi’nde Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı. Kadın çalışmaları, kadın örgütlenmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadınları bilinçlendirilmesi gibi konulara önem veren Şişli Belediyesi bu alanda yeni bir hizmeti daha hayata geçerdi. Kaptan Paşa Mahallesi’nde yer alan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi tamamen kadınları hizmetinde olacak.


Merkezde sivil toplum örgütleri, kadın örgütleri gibi kurumlar çile işbirliği halinde eğitimler düzenlenecek. Teknoloji okur yazarlığı, hukuk okur yazarlığı gibi eğitimlerin yanı sıra, bütçeyi yönetmek, kadın sağlığı, çocuk sağlığı, çocuk bakımı gibi konularda da eğitimler ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Merkez de belediyenin uzmanları tarafından belirli gün ve saatlerde hobi eğitimleri de verilecek. 



Şişli...