25 / 04 / 2024

Karabağlar yeni imar planı 2019

Karabağlar yeni imar planı 2019

İzmir’in Karabağlar ilçesi için hazırlanan plan hayata geçirilir ise 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

TOKİ'den İzmir Karabağlar'a 809 konutluk yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Karabağlar'da 809 konut inşa edecek. Projenin ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'daki inşaatına tepki! 

TOKİ tarafından İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen ancak imar planı bulunmayan projesinin yapım ihalesi yargı kararı sonucu iptal edildi. 

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Yeni imar yasası 2021!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte yeni imar yasası 2021...

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kovid-19 ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret etti ve "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.

TOKİ'den Karabağlar'a yeni okul müjdesi!

İzmir İli Karabağlar İlçesi 16 Derslikli Eski İzmir İlkokulu, 32 Derslikli Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu ve Şehitler Mahallesi 24 Derslikli Katip Çelebi Ortaokul ve İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Ekim'de yapılacak.

TOKİ'den İzmir Karabağlar'a 3 yeni okul!

İzmir İli Karabağlar İlçesi 16 Derslikli Eski İzmir İlkokulu, 32 Derslikli Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu ve Şehitler Mahallesi 24 Derslikli Katip Çelebi Ortaokul ve İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ İzmir Karabağlar 2020 kurası çekildi!

100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında İzmir Karabağlar ilçesine yapılacak 750 konut için noter huzurunda çekiliş gerçekleştirildi...

TOKİ İzmir Karabağlar 2020 kura çekilişi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın inşa edeceği 100 bin yeni konut için ilk kura çekilişi bugün İzmir Karabağlar projesindeki 750 adet konut için yapılacak.

Karabağlar yeni imar planı 2019 Haberi

Karabağlar yeni imar planı 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabağlar'daki kentsel dönüşüm bölgesi için halkı yok sayarak yüksek yoğunluklu yeni imar planı yayınladı. Evrensel'de yer alan habere göre planlar hayata geçerse 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak. 

Toplantı yapan Karabağlar halkı planlara itirazda bulunacak. Bakanlar Kurulu kararı ile 2012 yılında riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan İzmir’in Karabağlar ilçesinin Cennetçeşme, Limontepe ve Uzundere semtlerindeki 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planları yayınladı. 

Dönüşüm alanının içinde kalan ve 1. etap olarak adlandırılan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak Mahallelerini kısmen kapsayan 101.4 hektarlık alanın ardından bakanlık 2. etap için çalışmalarını başlattı.

2. etabın ilk olarak Bahriye Uçok Mahalleleri ile Salih Omurtak Mahallelerine ait kısmının...