29 / 03 / 2024

karadeniz akdeniz karayolu çalışmaları ne zaman tamamlanacak

karadeniz akdeniz karayolu çalışmaları ne zaman tamamlanacak

Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin Ordu ayağındaki çalışmalar kapsamında 18'nci tünelin tamamlandığı bildirildi...

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündeminde!

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesiyle Karadeniz ile Akdeniz kara yolu bağlantısı, 6 saate inecek...

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Karadeniz-Akdeniz Otoyolu Projesi tamamlanıyor!

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi, 2020 yılında tamamlanacak.Karadeniz’den Akdeniz’e ulaşımı 6 saate indiren 818 kilometrelik yoldan 50 il faydalanabilecek…

Karadeniz - Akdeniz arası 6 saate düşecek!

2’nci Abdülhamid döneminde de projesi Fransız mühendislere çizdirilen ’144 yıllık rüya’ Karadeniz- Akdeniz Otoyolu, Karadeniz'den Akdeniz'e ulaşımı 6 saate düşürecek. 2020’de tamamlanmasıyla 818 kilometrelik yoldan 50 il yararlanacak.

Karadeniz-Akdeniz Otoyolu yıl sonunda tamamlanacak!

2’nci Abdülhamid projesi olan Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin 2019 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. 144 yıllık rüya’ olarak adlandırılan proje 2 milyar TL’ye mal olacak.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun en zorlu etabı ulaşıma açıldı!

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında bulunan ve en zorlu etabı olarak bilinen Topçam Tüneli trafiğe açıldı. Otoyol etabı ile güzergahtan geçişi 20 dakikadan 1 dakikaya düşecek.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk defa gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projelendirilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi. 

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi gündeme ilk olarak Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gelmişti. 50 ili ilgilendiren  yol projesinin 2019'da tamamlanması öngörülüyor. 

Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinde sona doğru!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Asırlık projenin (Karadeniz-Akdeniz Yolu) birinci etabı geçen yıl tamamlanarak hizmete açılmıştı. Şimdi ikinci etabının tamamlanması için çalışmalar devam ediyor" dedi.

karadeniz akdeniz karayolu çalışmaları ne zaman tamamlanacak Haberi

karadeniz akdeniz karayolu çalışmaları ne zaman tamamlanacak


Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin Ordu ayağındaki çalışmalar kapsamında 18'nci tünelin tamamlandığı bildirildi. 


1880 yılında gündeme getirilen yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin yapım çalışmalarının devam ediyor. 


Ordu Valisi Kenan Çiftçi, beraberinde Karayolları Samsun Bölge Müdürü Mehmet Çetin, DSİ Samsun Bölge Müdürü Mevlut Pehlivan birlikte yol çalışmalarını yerinde inceledi. 


İncelemeler kapsamında yapımı tamamlanan 18'nci tünelin açılışını da gerçekleştiren Vali Çiftçi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz-Akdeniz yolu ile bölgenin ekonomisinde daha da gelişme olacağını belirtti. 


- 88 kilometrelik yolda 22 tünel


Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin Mesudiye ilçesine kadar 6 etap halinde, 88 kilometre olduğunu ve güzergahta 22 tünel bulunduğunu belirten Vali Kenan Çiftçi, "Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi, bölgemiz için olmazsa olmazımızdır. Karadeniz coğrafyasında tüneller...