24 / 04 / 2024

kardeş borcu nedeniyle ortak haczedilir mi

kardeş borcu nedeniyle ortak haczedilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Yargıtay'dan milyonlarca emekliye müjde! Emekli maaşına hacizde son dakika gelişmesi! Hemen bakın! 

Yargıtay, nafaka kesintisi yapılmakta olan emekli maaşına ayrıca prim borcu nedeniyle SGK tarafından konulan haczin kaldırılmasına karar verdi. Yüksek mahkeme, net asgari ücretin altında kalan emekli maaşında nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı gördü. İşte Yargıtay'ın ve

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Prim borcu olan EYT'liler dikkat: Ucuz emeklilik için son şans! İşte son ödeme tarihi...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına girmesine rağmen prim borcu, eksik prim günü nedeniyle emekli olamayanlar yapılandırmadan yararlanarak emekli olabilecek. İşte detaylar...

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Az önce açıklandı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı mayısta geriledi. Türkiye Bankalar Birliğince (TBB) yapılan açıklamaya göre, bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı 2023 yılı mayısında 76 bin kişi oldu.

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…

Servet GYO kur farkı nedeniyle zarar yazdı

Servet GYO ilk dokuz ayda faaliyetlerinden kar elde ettiğini ancak şirketin döviz cinsinden borcu nedeniyle oluşan kur farkı nedeniyle ilk dokuz ayı zararla kapattığı ifade edildi.

TMSF, İnelsan Mühendislik İnşaat'a ait arsayı 19 milyon 750 bin TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) , İnelsan Mühendislik İnşaat Elektrik Taah. San. Tic. A.Ş.’nin amme borcu nedeniyle haczedilen arsayı satışa sundu.

Vatandaşın borcu gırtlağa dayandı Toplam borç 259 milyar TL

Kartlı harcamalar yıllık yüzde 109 artışla 66 milyar TL'ye ulaştı, öte yandan vatandaşın kredi kartı borcu ise 259 milyar TL'ye ulaştı. Enflasyon ve korona virüs nedeniyle e-ticaret artışı kartlı harcamalardaki artışa neden olurken nakit sıkıntısı çeken vatandaş bankalara borcunu ödeyemedi.

Kripto paradan zarar eden 2 kardeşin intihar ettiği iddia edildi!

Bursa'da kripto para nedeniyle zarar eden Hasan Karacan ve kardeşi Hüseyin Karacan'ın intihar ettiği iddia edildi.

kardeş borcu nedeniyle ortak haczedilir mi Haberi

kardeş borcu nedeniyle ortak haczedilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

Konuyla ilgili genel durum şu şekilde bir kişinin borçlarından dolayı başkasının malları haczedilemez. Kardeş olsa da bu durum değişmez. Eğer okuyucunun mallarına haciz gelirse ortada başka bi durum söz konusu. Eğer okuyucuya tebligat çıkartılmış, doğrudan eline geçmemiş olabilir, bir ihtimal Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ olunmuş kabul edilebilir.

Ek olarak tebligatlar okuyucunun eline geçmiş ancak içeriği hakkında bilgisi yok. Danıştığı avukat da süresinde itirazda bulunmadığını belirtti. Bundan anlaşılan şudur bir sebeple kendisine kardeşinin borcu için 89 ihbarı gönderilmiş, yani kardeşine ait bir malın veya paranın elinde bulunduğu bunu icra dairesine teslim etmesi gerektiği...