23 / 04 / 2024

kars turizim çalışmaları

kars turizim çalışmaları

Binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyetin kültürel izlerini barındıran Kars'ın daha çok Avrupalı turiste ev sahipliği yapması amacıyla AB ülkelerindeki tanıtımlara hız verilecek.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

Kars Süğütlü ve Çığırgan'da yol çalışmaları yapılıyor!

Kars İl Özel İradesi’nce Süğütlü ile Çığırgan köy yollarında 13 kilometre yükseltme ve genişletme çalışmaları aralıksız devam ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, yapılan çalışmaları yerinde görerek bilgiler aldı.

Kars Selim'de köy yollarının alt yapı çalışmaları sürüyor!

Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı köy yollarının alt yapı çalışmaları hızla tamamlanıyor. Selim Kaymakamı Erdin. Dolu, İlçe Özel İdare Müdürü Kurban Emir ile birlikte köy yollarında yapılan altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Altyapı çalışmaları Kars'ın çehresini değiştiriyor!

Kars Belediyesi asfalt çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Kars'ın çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ve SGK 'ya giden yolda sürdürülen asfaltlama çalışmaları ile mahalle aralarındaki sıcak asfalt çalışm

Sarıkamış'ta yol asfaltlama çalışmaları devam ediyor!

Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü koordinesinde Sarıkamış ilçesinde başlatılan asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy açıklamada bulundu.

BTK Demiryolu hattının çalışmaları durdu!

Temeli 24 Temmuz 2008'de Kars'ta atılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattında yapılan çalışmalar durduruldu. Çalışmaların yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

BTK Demiryolu hattında çalışmalar durduruldu!

’Asrın projesi’ olarak lanse edilen ve 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK Demiryolu hattında yapılan çalışmalar yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

Kars Ay Yıldızlı tören alanı inşaat çalışmaları devam ediyor!

Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında TOKİ tarafından yapımı sürdürülen "Ay Yıldızlı" tören alanında işçiler, kar ve soğuk havaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ani Tarihi Kenti'nin, UNESCO listesine girmesi için çalışmalar hızlandırıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars’ta bulunan ve Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti ’ nin, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Kavak'ta turizim için çalışmalar başlayacak!

Saklı cennet meydana çıkarılacak... Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçede saklı kalmış pek çok doğal güzelliklerin bulunduğunu, bu güzelliklerin meydana çıkartılması için çalışmalar başlattığını söyledi.

Kars'ta Harp Tarihi Müzesi restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Bölgenin ilk Harp Müzesi olarak hizmet verecek Büyük Tabya'da çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay: " Kars'taki tarihi ve kültürü bu müzeyle ortaya koymuş olacağız" dedi.

Kars'ta tüp geçit çalışmalarında göçük meydana geldi!

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, ilçeye bağlı Güvercin köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden tren yolu tüp geçit çalışmaları esnasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçinin bayram izni için gittiği memleketinden yeni döndüğünü bildirdi...

Ani Ören Yeri'nde kazı çalışmaları başladı!

Kars ile Ermenistan sınırı arasında yer alan ve birçok medeniyete ait yapıları üzerinde barındırdığı için "dinler şehri" olarak adlandırılan Ani Ören Yeri'nde kazı çalışmaları başladı

kars turizim çalışmaları Haberi

kars turizim çalışmaları

Kars, 2009 yılında Avrupa Komisyonunun "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesine" (EDEN), Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde "Kuyucuk Gölü" ile başvurmuş ve "turizm ve korunan alanlar" temasıyla ulusal destinasyon seçilmişti.


Söz konusu proje kapsamında, AB ülkelerine yönelik tanıtım kampanyası çerçevesinde, tarihi şehir ile ilgili tanıtım filmleri, belgesel ve kısa filmler bu ülkelerde gösterilecek. Avrupa Komisyonunun her türlü tanıtım olanağından yararlanacak Kars, böylece daha fazla turiste ev sahipliği yapacak. 


224 farklı kuş türü barındırıyor


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından EDEN Projesi ile ilgili düzenlenen basın turunda, Kars'ın tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgi verildi.


Tanıtımı yapılan Kars'ın Kuyucuk köyündeki göl, kuş gözlem turizminin en önemli noktalarından biri konumuna sahip. 


Avrasya-Afrika göç güzergahında bulunan ve göç mevsiminde yaban kuşlarının uğrak yeri haline gelen Kuyucuk Gölü, göç zamanı 224...