25 / 04 / 2024

kasaplar meydanı nasıl olacak

kasaplar meydanı nasıl olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’deki “Kasaplar Meydanı”nı hem tören hem de dinlenme alanı olarak yeniden düzenlerken bölgeye estetik açıdan da değer katacak.

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Fed Başkanı mart ayından itibaren faiz artırımı kararları alırken dolar kuru hızla değer kazandı. Öte yandan Yüksek enflasyonun etkisi ile euro değer kaybediyor. Aradaki makas gittikçe açıldı. Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Buca Kasaplar Meydanı’nda sona yaklaşıldı!

Buca’da 20 yıllık özlemde sona yaklaşılıyor. Yıllar yılı “yapıldı yapılıyor” beklentisiyle kaderine terk edilen Kasaplar Meydanı yepyeni görünümü ve işleviyle Bucalılarla buluşmak için artık gün sayıyor.

Buca Kasaplar Meydanı yaz başında açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturmaya başladığı iki katlı otoparkın inşaatını tamamladı. Şimdi sıra üst düzenlemelere geldi. Meydan, sözleşmedeki tarihten önce bitirilerek yaz başında hizmete açılacak.

Buca Kasaplar Meydanı'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, restorasyon ve kamulaştırmalarla birlikte 10.5 milyon liraya mal edeceği Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı projesinin temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Buca Kasaplar Meydanı'nın temeli bugün atılıyor!

Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturulacak iki katlı otopark ile üstündeki meydan düzenlemesinin yapımı için düğmeye basılıyor. 5.7 milyon liralık bu önemli yatırımın temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı törenle atılacak.

Apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Bir sokakta her binaya kesirsiz ve harfsiz bağımsız bir numara verilir. Meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlerde birden fazla binaya aynı numara verilemez. Peki, apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan arazi ve arsaların düzenlenmesindeki orana düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

DOP hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark, ibadet yeri gibi alanlar DOP uygulaması ile sağlanabiliyor. Peki, DOP hesabı nasıl yapılır?

Düzenleme sınırı nasıl tespit edilir?

Düzenlenecek imar adalarının imar plânına göre yol, meydan, park gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tâbi olmayan alanlar ile cami ve karakol yerlerini çevreleyen sınır olarak tanımlanan düzenleme sınırı nasıl tespit edilir?

Tophane Meydanı nasıl kayboldu?

İstanbul SMD Başkanı Ersen Gürsel Taraf Gazetesi'ndeki yazısında "Tophane Meydanı'nı nasıl kaybettik?" sorusuna yanıt verdi.. Gürsel yazısında: "İstanbul'un en güzel meydanlarından biri olan Tophane Meydanı kayboldu" dedi...

Parselasyon nasıl yapılır?

Parselasyon nasıl yapılır?: Parseller içerisinde yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamu hizmetlerine ayrılan yerlerden herhangi birini kapsayacak biçimde yapılan işlemlere parselasyon planı deniyor...

Mahalleye isim nasıl verilir?

Adres bilgilerinin oluşturulması için halle, köy, mezra, mevki, küme evleri, meydan, bulvar, cadde ve sokakların isim ve numaralandırılması gerekiyor. Peki mahalleye isim nasıl verilir?

Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Herhangi bir gayrimenkul alım-satım işleminiz var. Daha önce hiçbir tapu işleminde bulunmayanlar için tapu işlemleri nasıl yapılır, araştırdık...

kasaplar meydanı nasıl olacak Haberi

kasaplar meydanı nasıl olacak


Yeni park ve meydan düzenlemeleriyle kentlilere nefes alacakları yeni mekanlar oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin asırlık buluşma noktası Kasaplar Meydanı’nı da yeniden düzenliyor.


Meydandaki yeşil dokuya ilave olarak, uygulama çalışmaları başlatılan yeni semt parkı, 5 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Meydanın önünde bulunan dükkanların drenaj sorunlarına da cevap veren Büyükşehir Belediyesi, meydandaki mevcut yolu granit küp taşlarla döşeyip ağaç altlarına ziyaretçilerin gölgesinde dinlenebileceği ahşap kent mobilyaları koyacak. Büyükşehir Belediyesi’nin konumlandıracağı havuz ile çocuklar hareketli su oyunları oynayabilecek; eğlenceli ve serinletici bir alana sahip olan meydan aynı zamanda estetik görünüme de kavuşacak. Ayrıca alanda bulunan Atatürk Büstü'nün yeri daha merkezi noktaya çekilerek Kasaplar Meydanı “tören alanı” işlevinde de kullanılacak.




İzmir Büyükşehir...