29 / 03 / 2024

kat irtifaklı arsa tapusu alımı

kat irtifaklı arsa tapusu alımı

Ekrem Sarısu Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında Kat irtifaklı arsa tapusu alımında tapu harcından bahsetti...

Milli Emlak'tan Yalova'da yüzde 20 indirimle 4 kat imarlı arsa!

Çiftlikköy Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Yalova Çiftlikköy'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 19 Aralık 2023 tarihinde saat 14.30'da yapılacak.

Belediye 8 kat imarlı arsa satacak!

Samsun İli Canik Belediye Başkanlığı, Samsun Canik ilçesi Düvecik Mahallesi'nde yer alan 8 kat imarlı arsayı satışa çıkardı. 

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Canik Belediyesi 8 kat imarlı arsa satacak! KDV'den de muaf!

Samsun İli Canik Belediye Başkanlığı, Samsun Canik'te yer alan 2 bin 782 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa Düvecik'te yer alıyor.

Samsun Büyükşehir 345 milyon 154 bin TL'ye 12 kat konut imarlı arsa satacak! 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan 19 bin 723 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 12 kat konut imarlı olarak belirtildi.

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Türkiye'de konut arz talep dengesinde sorunlar devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi bir bölgeye 6 kat imar izni verdi. Bölgedeki arsa fiyatları 67 milyon ile 93 milyon arasında değişiyor. Ayrıca bu arsalarda  24 ay taksit imkanı bulunuyor...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

İzmir'de tam 5 kat  imarlı arsa fırsatı! Ticaret ve konut imarlı bu arsayı kaçırmayın!

İzmir İli Tire Belediye Başkanlığı, İzmir Tire'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 5 Temmuz'da yapılacak.

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

Yalova’da konut fiyatları 2 kat artarken arsa ve arazi fiyatları ise düştü!

Son zamanlarda Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yeni ev almasını zorlaştırdı. Yalova’da konut fiyatları iki kat artarken, arsa ve arazilere talepte ise azalma yaşandı.

Koray GYO, İller Bankası'nın Eyüpsultan arsa satışı ihalesine katıldı!

Koray GYO ve Koray Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş.'den oluşan ve ortak girişim grubu, İller Bankası A.Ş. tarafından düzenlenen "İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Göktürk Mahallesi 1563,1571 ve 1572 Parsellerin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 1. oturumuna katıldı.

Kat mülkiyeti olmayan daire alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede iskanlı görünen ancak kat irtifaklı olan dairenin satın alınmasının sorun yaratıp yaratmayacağını kaleme aldı. 

Erzurum'da 24.8 milyon TL'ye kat karşılığı arsa satışı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kat karşılığı arsa satışı ihalesi gerçekleştiriyor. 

kat irtifaklı arsa tapusu alımı Haberi

kat irtifaklı arsa tapusu alımı

Kat irtifaklı arsa tapusu alımında Tapu Harcı daire bedeli üstünden hesaplanıyor Soru: Kabası bitmiş ince işleri devam eden bir inşaattan peşin daire almak için müteahhitle anlaştık. Kendimizi garantiye almak için parayı vermeden tapuyu almak istiyoruz. Müteahhit "Tapu masrafının tamamını siz ödeyin, tapunuzu vereyim" diyor. Arsa tapusunu alırsak ne kadar masrafımız olur? • SADULLAH 


Cevap: 28 Şubat 2009'dan itibaren, daireye isabet eden arsa payının emlak vergi değeri üstünden çok az bir tutarda Tapu Harcı ödeyerek daire tapusu alma usulü yıllar önce tarihe karıştı. 28 Şubat 2009'dan itibaren, dairenin alım-satım bedeli üstünden Tapu Harcı ödenmesi uygulamasına geçildi. Müteahhidin belirttiği gibi arsa payı değeri üstünden değil, dairenin gerçek alım-satım bedeli üstünden Tapu Harcı hesaplanıyor. 


Satıcı müteahhidin tapu haremi de siz üstlendiğinize göre; kat irtifaklı...