26 / 04 / 2024

kat irtifaklı arsalar

kat irtifaklı arsalar

Ekrem Sarısu Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında Kat irtifaklı arsa tapusu alımında tapu harcından bahsetti...

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Son zamanlarda arsa fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Yatırım araçları içerisinde bir senede yüzde 200’ün üzerinde kazançla öne çıkan arsalar, özellikle İstanbul'da yıllık bazda yatırımcısına gram altından 3 kat fazla kazanç sağladı.

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu! Arsalar kapış kapış gidiyor!

Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü, Başkan Erdoğan'ın katıldığı dev törenle bugün açıldı. Mega projenin açılmasının ardından bölge şaha kalktı. 1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu. Arsalar kapış kapış gidiyor...

Kat mülkiyeti olmayan daire alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede iskanlı görünen ancak kat irtifaklı olan dairenin satın alınmasının sorun yaratıp yaratmayacağını kaleme aldı. 

TMSF Asya Katılım Bankası'nın Adana'daki fabrikasını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Adana Yüreğir'de yer alan fabrika binası ve arsalarını satışa çıkardı.

Kat mülkiyeti olmayan sitede denetçi seçilebilir mi?

​​​​​​​Posta yazarı Tamer Heper 'Kat irtifaklı bir sitede oturuyoruz. Daire eşimin üzerine. 5’inde toplantımız var ve ben denetçi olmak istiyorum. Kat mülkiyetine geçmediğimiz için denetçi olabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Kat irtifaklı daire almanın riski var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '2016’da daire satın aldım. İki blok bitirilmiş ortaklara verilmiş. Kat irtifakı tapusu var. Yarım kalan blok satılacakmış ve parası kooperatife verilecekmiş. Yetmezse bizden alacaklarmış. Böyle bir şey olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

 Çengelköy Erguvan Evleri'ndeki 193 daire satışa çıktı!

Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çengelköy Erguvan Evleri projemizdeki 193 adet kat irtifaklı dairenin satışları başlamıştır.

Taşınmazın kat mülkiyetli mi ya da irtifaklı mı olduğu sorgulanabiliyor! 

Emlak uzmanı Özelmacıklı, "İnşaat safhasında topraktan alınan taşınmazlar daha sonra kat mülkiyetine geçseler de tapu senedi eski kalabiliyor. Bu sorgulama ile taşınmazın son zemin tipi sorgulanabilecek" diye konuştu...

Çanakkale’de arsa satmak hayal oldu!

Çanakkale'de hayata geçirilen projelerle arsaların değerleri iki kat arttı. Arsalarını satmak isteyen birçok vatandaş kararından vazgeçti.

Çengelköy'de 87 kat irtifaklı dairenin satış ihalesi ertelendi!

Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne ait olan; İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Çengelköy (Mehmet Akif Ersoy) Mahallesi'nde yer alan 87 adet kat irtifaklı daire niteliğindeki gayrimenkul 47 milyon 210 bin 622 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

kat irtifaklı arsalar Haberi

kat irtifaklı arsalar

Kat irtifaklı arsa tapusu alımında Tapu Harcı daire bedeli üstünden hesaplanıyor Soru: Kabası bitmiş ince işleri devam eden bir inşaattan peşin daire almak için müteahhitle anlaştık. Kendimizi garantiye almak için parayı vermeden tapuyu almak istiyoruz. Müteahhit "Tapu masrafının tamamını siz ödeyin, tapunuzu vereyim" diyor. Arsa tapusunu alırsak ne kadar masrafımız olur? • SADULLAH 


Cevap: 28 Şubat 2009'dan itibaren, daireye isabet eden arsa payının emlak vergi değeri üstünden çok az bir tutarda Tapu Harcı ödeyerek daire tapusu alma usulü yıllar önce tarihe karıştı. 28 Şubat 2009'dan itibaren, dairenin alım-satım bedeli üstünden Tapu Harcı ödenmesi uygulamasına geçildi. Müteahhidin belirttiği gibi arsa payı değeri üstünden değil, dairenin gerçek alım-satım bedeli üstünden Tapu Harcı hesaplanıyor. 


Satıcı müteahhidin tapu haremi de siz üstlendiğinize göre; kat irtifaklı...