20 / 04 / 2024

katar istanbul

katar istanbul

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

İstanbul'a Katar imzası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al-Sani arasındaki yakın ilişki İstanbul'a damgasını vurdu. Gayrimenkul, medya ve bankacılık sektöründeki Katar imzası şehre yayıldı. 

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Borsa İstanbul’a geçen yıl portföy değeri en çok artan yabancı yatırımcının geldiği ülke Katar oldu. Katar’ın ardından ikinci sırada ABD yer aldı. Birleşik Krallık ise 4 puan geriledi.

Kanal İstanbul projesinde Çin ve Katar ayrıntısı!

Çin'in, Kanal İstanbul projesinin kendilerine verilmesi karşılığında Türkiye'ye 30 milyar dolar teklif ettiği ve Türkiye'ye 65 milyar dolar yatırım vaadinde bulundukları iddia edilmişti. Aynı zamanda Katar'da projeye karşı oldukça ilgili. Peki ülkelerin Kanal İstanbul'a olan ilgileri neden?

İstanbul'a Katar imzası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al-Sani arasındaki yakın ilişki İstanbul'a damgasını vurdu. Gayrimenkul, medya ve bankacılık sektöründeki Katar imzası şehre yayıldı. 

Katar Emiri'nin annesine Kanal İstanbul piyangosu: Arazinin değeri 5'e katlandı!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’nın satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanına çevrildi. 

Katar, Sheraton İstanbul City Center’i  93 milyon euro’ya satın aldı!

JW Marriott Istanbul Bosphorus ile Katar merkezli Al Rayyan Turizm ve Yatırım Şirketi, Marriott International zincirininden olan Sheraton Istanbul City Center’i toplam 93 milyon euro’ya satın aldı...

Katar Emiri’nin annesi Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi aldı!

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Başakşehir’de 100 bin TL sermayeli şirket kurup 1.5 ay kadar sonra da çılgın proje Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldı.

Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliği sağlandı!

Dünyanın en hızlı büyüyen finans merkezleri arasında yer alan Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliğini kapsayan mutabakat zaptı, Katar Finans Merkezi İdaresi ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arasında imzalandı.

Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliği!

Katar Finans Merkezi ile Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arasında mutabakat zaptı imzalandı. Anlaşmayla, Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliği kapsamında çalışmalar yapılacak...

Katar Turizm Ofisi, 8. temsilciliğini İstanbul’da açtı!

Katar’ın global tanıtımını gerçekleştiren Katar Turizm Ofisi (QTA), dünyadaki 8. temsilciliğini İstanbul’da açtı. İstanbul’da açılan QTA Türkiye Temsilciliği, Türk turistlere benzersiz bir Katar deneyimi sunmak hedefiyle Türkiye’deki faaliyetlerine hız verecek.

Katar Turizm Kurumu İstanbul'da ofis açacak!

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "2016 yılı üçüncü çeyreği pazarlama zirvesi" toplantısı sırasında yapıldı. Katar Turizm Kurumu, İstanbul'da temsilcilik ofisi açacağı bildirildi.

Selin Yapı'nın düzenlediği Sanat İstanbul İçin Sergisi, 9 Mart'ta başlıyor!

Londra doğumlu Ned Pamphilon'un Sanat İstanbul İçin 0216 Istanbul Sergisi, Selin Yapı tarafından Palladium Alışveriş Merkezi'nde 09 Mart ila 29 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Ortadoğu Grup Resim İstanbul ödeme planı!

Ortadoğu Grup Resim İstanbul ödeme planında çeşitli alternatifler bulunuyor. Sancaktepe' de yaşama geçirilen Resim istanbul' da daire fiyatları 154 bin TL' den başlayarak yükseliyor...

Katar'dan turizme dev yatırım!

Katar'dan turizme dev yatırım geliyor. Katar Turizm İdaresi, 2030 yılına kadar turizme yapacakları 45 milyar dolarlık yatırımla her yıl 7 milyon yabancı turist çekmeyi planladıklarını açıkladı...

katar istanbul Haberi

katar istanbul

Katarlı öğrencilerin askeri sağlık alanında Türkiye’de üniversite eğitimi alması ve orduevlerinden yararlanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken Türkiye ile Katar arasında yapılan anlaşma ve iş birliklerine yenisi eklendi.

Sözcü Gazetesi'nden Emin Özgönül'ün haberine göre; Türkiye ile Katar arasında yapılan anlaşma ve iş birliklerine yenisi eklendi. Buna göre; 36 Katar savaş uçağı ve 250 Katar askeri, 5 yıl süreyle Türkiye'deki askeri üs ve bölgeler ile havaalanlarında konuşlanacak. 

Katar, son zamanlarda ülkemizdeki yatırımlarını artırdı. Fabrika ve şirket alımlarına hız kazan Katar'ın briçok yerde adı geçiyor.

İşte Katar'ın bulunduğu projeler, şirketler ve sahibi olduğu gayrimenkuller:

-Borsa İstanbul'un yüzde 10'u Katar'ın,

-Kanal İstanbul güzergahında bulunan arazilerin 44 dönümü Katar emirinin annesi tarafından satın alındı.

-Katar, İstanbul Haliç Altın Boynuz Projesi'nin ortağı oldu. Antalya Limanı'nın işletme hakkı da Katar'da. 

-Süleymaniye'de hayata...