23 / 04 / 2024

kayak merkezlerinde kar kalınlıkları

kayak merkezlerinde kar kalınlıkları

Türkiye'nin birçok bölgesinde hava sıcaklıkları ani düşerken mevsimin ilk karı da yağmaya başladı. Kış turizmi ve kayak merkezleri ise hareketlendi. Kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı.

Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

Küresel olarak yaşanan iklim değişikliği nedeniyle kar yağışının yetersiz olması nedeniyle kayak merkezleri boş kaldı. 20 Ocak’ta başlayacak olan yarıyıl tatilinde termal tesislere yoğun bir ilgi var. Rezervasyonlar yüzde 20 oranında arttı.

Yatırımcılar 16 Ocak’taki ihaleyi kaçırmayın! Hazarbaba Kayak Merkezi 25 yıllığına kiraya veriliyor!

Yatırımcıları sevindiren bir haber daha geldi. Elazığ’da Hazarbaba Kayak Merkezi yatırım karşılığında 25 yıllığına kiraya verilecek. Merakla beklenen ihale 16 Ocak’ta yapılacak.

Next Level AVM Kar Spor’u bünyesine kattı!

Next Level AVM son olarak Türkiye’nin kayak, snowboard, outdoor, kamp ve spor malzemeleri markası Kar Spor’u bünyesine kattı.

Ardahan Göle Kayak Merkezi ihaleye çıkıyor!

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, ülkemizde ki en kaliteli kar kristallerinin bulunduğu Göle de, neden bir Kayak Merkezi ve Buz Pisti olmasın diyerek Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç İle yaptığı görüşmeler sonuç vermiş Pistin yapılacağı yer,zemin ve kar ölçümleri yapılmıştı.

Diyarbakır'a yeni kayak merkezi yapılacak!

Kış aylarının büyük bölümünü kar altında geçiren Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde belediye tarafından ilçeye ve bölgeye kayak merkezi kazandırılması için çalışmalara başlandı.

Kartepe kayak merkezi kar yağışını bekliyor!

Marmara Bölgesi’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’de kayak pistlerinde kar olmaması işletmecileri düşündürürken, yılbaşı tatili öncesinde bu akşam yağacak kar ile rezervasyonların artmasını bekliyor.

BMD, kur karşısında AVM'lere ortak hareket çağrısı yapacak!

Alışveriş merkezlerinde (AVM) ortak alan giderlerinin döviz yerine TL ile ödenmesini düzenleyen yönetmeliğe tam destek veren Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) yükselen kur karşısında AVM'lere "ortak hareket" çağrısı yapmaya hazırlanıyor.

Sarıkamış Cibiltepe'deki kayak oteli yeniden kiraya verildi!

Kar kalitesi ile ünlü Kars Sarıkamış'ta yer alan kayak oteli yeniden kiraya çıktı. Tesis, 35 milyon dolarlık yatırım yapılarak 2005 yılında açılmış, 2008 yılına kadar sahibi Halis Toprak tarafından işletilmişti.

Kayak merkezlerinde son durum 12 Nisan!

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 220 santimetreyle Uludağ'da, en düşük 10 santimetreyle Hazarbaba'da kayıtlara geçti.

Kayak merkezlerinde son durum!

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 160 santimetreyle Kartalkaya'da, en düşük 3 santimetreyle Samsun Ladik'te kayıtlara geçti.

Kayak merkezlerinde son durum!

En fazla kar kalınlığı 305 santimetreyle Kartalkaya'da, en düşük 58 santimetreyle Elmadağ'da ölçüldüKayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 354 santimetreyle Kartalkaya'da, en düşük 58 santimetreyle Yıldıztepe'de kayıtlara geçti.

Palandöken'de hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor!

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken, Konaklı ve Kars'taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Bölgede etkili olan yağışla birlikte kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi'nde 118 santimetreye ulaştı.

Karacadağ Kayak Merkezi ziyaretçi rekoru kırdı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezi, bu yıl yeterli kar düşmemesine rağmen son beş yılın ziyaretçi rekorunu kırdı.

kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Haberi

kayak merkezlerinde kar kalınlıkları

Türkiye'nin birçok bölgesinde hava sıcaklıkları ani düşerken mevsimin ilk karı da yağmaya başladı. Kış turizmi ve kayak merkezleri ise hareketlendi. Sezon öncesi kayak merkezlerindeki oteller hazırlıklarını tamamladı. Bolu Kartalkaya'da mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu. Bolu'ya 45 kilometre uzaklığındaki 2 bin rakımlı Kartalkaya'da, sağanak yerini kara bıraktı. Kayak merkezinde aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı. 


KAR KALINLIĞI 10 CM 

Erzurum'da ise Palandöken Dağı bembeyaz bir örtüye büründü. Dedeman Kayak Merkezi'nin bulunduğu alan tamamen karla kaplanırken, çatılarda oluşan kar kalınlığı 2 santimi buldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye düştüğü Erciyes'te de dünden itibaren başlayan kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı 10 santimetreye kadar çıktı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında...