19 / 04 / 2024

kayseri depremi hasarlı binalar

kayseri depremi hasarlı binalar

Jeofizik Mühendisleri Derneği Kayseri İl Temsilci Semih Oybak, Kayseri'de 6 büyüklüğünde deprem yaşanabileceğini belirterek 2010 yılı öncesinde inşa edilen binaların kentsel dönüşüme dahil edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Kayseri'de 14 bin 131 yapıdan 1096'sı ağır hasarlı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta tarihindeki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen toplam 14 bin 131 yapıdan 1096'sının ağır hasarlı olduğu belirtildi.

İzmir depreminden sonra orta hasarlı denen binaya yeni rapor: Az hasarlı, oturulabilir!

İzmir depremi ardından Bayraklı ilçesinde 2 blok “orta hasarlı” olarak belirlendi. Depremzedelere taşınma yardımı yapıldı. 5 ay sonra verilen “Az hasarlı/oturulabilir” raporundan sonra ise AFAD, nakdi yardım ödenenlerden paraları iade etmesini istedi...

Süleyman Soylu'dan Bingöl Depremi açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bingöl depremi ile ilgili olarak, "4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılayımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. Bingöl'de 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var." dedi.

Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’deki binalara hasar tespit çalışmaları yapıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,TBMM’de Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar hakkında sorular yöneltti. Milletvekili Türkkan;"500 bina neden hala yıkılmadı?" sorusunu sordu.

Avcılar'da 'ağır hasarlı' binaya 20 yıl sonra yıkım kararı!

1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu belirlenen Avcılar’daki bina, 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlendi, yıkılmasına karar verildi.

İzmit'teki ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam den İzmit Belediyesi ekipleri 1999 depremi sonrası yaklaşık 20 senedir yıkılamayan ağır hasarlı binaların tehlikelerini ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor.

1999 Marmara Depremi'nde çürük bina felaketi!

1999 Marmara Depremi'nde hasar gören binalarda malzeme, işçilik ve tasarım hataları tespit eden uzmanlar ''Doğa, kurala uygun olmayanı affetmedi'' demiş. En çok zarar gören Avcılar'daki hasarlı binalarda aynı hatalardan nasibini almış.

Deprem hasarlı evler alınmaya devam ediyor!

1999 depreminde büyük yıkımla birlikte büyük can kaybı oldu. Üzerinden 15 yıl geçti ama hala hasarlı evlerde oturmaya ve hasarlı evleri satın almaya devam ediyoruz, depremi artık hatırlamıyoruz bile

Orta hasarlı binalar için üniversite raporu gerekiyor!

Marmara Depremi'nde hasar görüp güçlendirilmesi yapılan ancak belgelendirilmediği için hasarlı gözüken binaların yıkılmaması için üniversiteden sağlam raporu alması gerekiyor...

Sakarya'da 164 orta hasarlı binanın 111'nde oturuluyor!

Ürküten rapor: 164 orta hasarlı binanın 111'inde halen oturuluyor... Sakarya'da belediyenin, 1999 Marmara depremi sonrası orta hasar statüsüne alınan binaların incelenmesi için başlattığı incelemelerde çarpıcı bir tablo ortaya çıktı

Kayseri Park AVM yılbaşı çekilişiyle hediyeler veriyor!

Orta   Anadolu nun   ilk   ve   en büyük   alışveriş merkezi   Kayserinin     buluşma noktası Kayseri Park hazırlıklarını tamamladı,yılbaşı alışverişleri için ziyaretçilerini bekliyor.

kayseri depremi hasarlı binalar Haberi

kayseri depremi hasarlı binalar

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde dün saat gece saatlerinde yaşanan 4,6 büyüklüğündeki deprem ilçede panik yarattı. Hürriyet'te yera alan habere göre; yerin 18.22 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle ilçede bazı evlerde çatlaklar oluştu. Çevre ilçelerde de hissedilen depremde ölen ve yaralanan olmadı.

'BU FAY KAYSERİ'Yİ DE ETKİLEYECEK ÖZELLİKTE' 

Jeofizik Mühendisleri Derneği Kayseri İl Temsilci Semih Oybak, Sarıoğlan'da deprem yaratan fay hattının Doğu Anadolu Bölgesinden başlayarak Mersin'e kadar uzandığını dile getirdi. 

Oybak, fay hattına yönelik "Bu fay Kayseri'yi de etkileyecek özellikte. Bu fay içinde Erciyes ve Erkilet fay zonları bulunuyor. Bu gölgede 15 gün önce de yaklaşık 4 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Gece de 4,6 büyüklüğünde deprem oldu. Derinliği de yüze yakındı. Bu nedenle de birçok çevrede deprem hissedildi. Kerpiç ve denetimsiz yapılar yıkılma...