18 / 04 / 2024

Kayseri Vezir Han restore

Kayseri Vezir Han restore

Vali Orhan Düzgün, Kapalı Çarşı ile iç içe tarihi Vezir Han'ın restorasyon ihalesi sürecinin tamamlandığını belirterek 15 Ağustos'da restorasyonuna başlanacağını açıkladı.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Kayseri Abdülhamid Han Camii’nin temeli atıldı!

Talas Belediyesi’nin öncülüğünde, mülkiyeti ve yapımını hayırseverlerin üstlendiği Osmanlı mimarisiyle inşa edilecek olan bin 500 kişilik Abdülhamid Han Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Kayseri Vezir Han 15 Ağustos'ta restore edilecek!

Vali Orhan Düzgün, Kapalı Çarşı ile iç içe tarihi Vezir Han'ın restorasyon ihalesi sürecinin tamamlandığını belirterek 15 Ağustos'da restorasyonuna başlanacağını açıkladı.

Kayseri Vezir Han restore edilecek!

Vali Orhan Düzgün, Kapalı Çarşı ile iç içe tarihi Vezir Han’ın restorasyon ihalesi sürecinin tamamlandığını belirterek 15 Ağustos’da restorasyonuna başlanacağını açıkladı.

Emlak İstasyonu Kayseri’de 2. ofisini açıyor!

Yöneticiliğini Caner BATIHAN 'ın yapacağı Emlak İstasyonu Batıhan Gayrimenkul Kayseri'de hizmete girecek. Emlak İstasyonu Ceo’su Birol Polat "Emlakçılığın kuralları yeniden yazmaya geliyoruz." açıklamasında bulundu.

Meryem Ana Kilisesi ile Vezir Hanı için proje geliştirilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle biraraya geldi. İçmimarlık Bölümü öğrencileri Kiçikapı'daki Meryem Ana Kilisesi ile Vezir Hanı üzerinde çalışıp proje geliştireceklerini kaydetti..

Nevşehir Yeni Asya Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi açıldı!

Nevşehir Yeni Asya Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi coşkulu bir kalabalığın katılımı ile dualarla açıldı. Nevşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği açılışa Kırşehir, Ankara, Aksaray, Kayseri, Niğde, Samsun, Şanlıurfa ve Sivas’tan da çok sayıda katılım oldu...

Vezir Han Camii'nde dünyada eşi olmayan çiniler bulunuyor!

Tarihte kurulmuş 16 büyük Türk devletinden biri olarak kabul edilen Babürlüler döneminde Pakistan’ın doğusundaki Lahor’da inşa edilen Vezir Han Camisi, dünyada eşi olmayan çini ve seramikleriyle gö

Kayseri'deki çağdaş cami proje yarışması sonuçlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Mimarlar Odası'nın düzenlediği 'çağdaş cami projesi' yarışması sonuçlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi sosyal tesis yaptıracak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes Master Planı çerçevesinde kayak pistleri ve sosyal tesis yapım işi için düzenlediği iki ihaleye 12 firma katıldı

Kayseri Park 10 milyon dolara yenileniyor!

Süleyman Çetinsaya, Orta Anadolu'nun ilk ve en büyük alışveriş merkezi olan Kayseri Park'ı da 10 milyon dolara yeniliyor 

Kayseri Vezir Han restore Haberi

Kayseri Vezir Han restore

Vali Orhan Düzgün, Kapalı Çarşı ile iç içe tarihi Vezir Han'ın restorasyon ihalesi sürecinin tamamlandığını belirterek 15 Ağustos'da restorasyonuna başlanacağını açıkladı. Vali Düzgün, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sadrazamlık yapmış Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılan Vezir Han'ı 2 yıl önce ziyaret ettiğini, köklü bir tarih ve alışveriş kültürünü barındıran Han'ın mevcut halinden restore edilerek iyileştirilmesi ve kültür turizmine kazandırılması çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ifade ederek Han'da incelemelerde bulundu.


Yeni...